Europa Liberă: România nu are un acord cu UE pentru finanțarea voucherelor

România nu are încheiat un acord cu Comisia Europeană pentru decontarea voucherelor de 50 de euro care vor fi distribuite populației vulnerabile. Coaliția PSD-PNL-UDMR a prezentat măsura, dar abia acum se caută soluțiile pentru finanțare cu bani europeni. Pe masa guvernului sunt două scenarii.

Premierul Ciucă (PNL), însoțit de Marcel Ciolacu (PSD) și Kelemen Hunor (UDMR), au prezentat, luni, noul pachet de măsuri socio-economice, care are o valoarea de 17,3 miliarde de lei. Jumătate din sumă ar trebui să vină din fonduri europene, potrivit liderilor Coaliției. Proiectul a fost criticat de Opoziție.

Europa Liberă a încercat să afle dacă există un acord cu Uniunea Europeană pentru decontarea voucherelor de 50 de euro până la momentul anunțului făcut la Palatul Parlamentului.

Analistul Adrian Bența a subliniat că banii pentru acest pachet nu există, iar România se află în deficit bugetar. O soluție ar fi împrumuturile pentru a finanța deficitul.

„Trebuie să ajutăm categoriile persoanele care nu își permit traiul de la o lună la alta. Ajutoarele care sunt date pentru persoanele care nu își permit traiul zilnic sunt binevenite din grija față de semeni. Măsurile nu le-am văzut însă în Monitorul Oficial”, a spus Adrian Bența.

El atrage atenția că în România inflația nu poate să fie ținută sub control și a depășit 10%.

Fostul ministru al Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu (PNL), a precizat că nu a existat vreo discuție oficială cu Comisia Europeană în legătură cu voucherele de 50 de euro, ci doar despre cheltuielile legate de persoanele venite din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...