Europa: Organizația Mondială a Sănătății se așteaptă la niveluri ridicate de Covid-19 în această vară

Organizația Mondială a Sănătății se așteaptă la niveluri ridicate de Covid-19 în această vară, în Europa. De asemenea, OMS a cerut supravegherea virusului după o triplare a cazurilor înregistrate zilnic în ultima lună, transmite AFP. În zona OMS Europa, ar fi deja aproape 500.000 de cazuri.

Dr. Hans Kluge, directorul OMS Europa, spune că, pe măsură ce în țările europene s-a renunțat la măsurile de protecție, s-a accentuat circulația virusului.

Numărul deceselor este mic

”Virusul nu va dispărea doar pentru că țările nu-l mai monitorizează. El continuă să infecteze, continuă să se modifice și el ucide în continuare, a subliniat directorul OMS Europa, într-o declarație scrisă pentru AFP.

În prezent, predominantă este subvarianta Omicron BA.5. Potrivit datele OMS, în aproximativ 50 de țări din zona OMS Europa, numărul cazurilor de Covid s-a apropiat de 500.000 zilnic, în timp ce la sfârșitul lunii mai erau aproximativ 150.000. După ce au fost circa 4.000 până la 5.000 de decese zilnic aproape toată iarna, în prezent, numărul deceselor este la un nivel scăzut: circa 500 de decese zilnic.

Aproape toate țările europene raportează creșteri, incidențe mari înregistrându-se în special în Portugalia, Luxemburg, Franța, Grecia, Cipru, Germania și Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole