Eurovision 2024. Motivul INCREDIBIL pentru care România nu va participa

România este în pericol să nu mai participe la Eurovision 2024 din cauză că nu a plătit taxa de aproape 200.000 de euro. Însă, oficialii susțin că încă se poartă negocieri pentru a merge în Suedia.

Uniunea Europeană de Radio-Televiziune a anunțat lista completă a statelor care participă la concursul de anul viitor, iar ţara noastră nu se numără printre reprezentanți.

Şi asta pentru că România nu a plătit taxa de participare, care anul acesta a fost 180.000 de euro. Oficialii au anunţat, însă, că încă se poartă negocieri.

Anul acesta, România, prin Theodor Andrei, nu s-a calificat în finala concursului de la Liverpool.

Suedia va găzdui cea de-a 68-a ediție a Eurovision în luna mai a anului viitor. Organizatorii Eurovision au anunţat că ediţia din 2024 a concursului internaţional va avea loc în oraşul suedez Malmö, pe 11 mai. Cele două semifinale vor avea loc pe 7 şi 9 mai.

Această alegere vine după victoria cântăreţei suedeze Loreen, anul acesta la Liverpool, cu piesa „Tattoo”. Tradiţia concursului este ca ţara câştigătoare să găzduiască spectacolul în anul următor.

Suedia deţine recordul de victorii la Eurovision, la egalitate cu Irlanda, cu şapte ediţii ale concursului internaţional de muzică. De fapt, ţara a găzduit deja concursul de şase ori (în 1975, 1985, 1992, 2000, 2013 şi 2016), inclusiv de două ori la Malmö.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole