Eveniment: Turneul național ”Orgile României” susținut în biserici de organistul Eduard Antal

În bisericile din țara noastră sunt peste 1.500 de orgi clasice cu tuburi. La o parte dintre a acestea a evoluat organistul Eduard Antal în cadrul turneului național ”Orgile României”, aflat anul acesta la ediția a IV-a, organizat de Pro Contemporania și Radio România.

Edițai din acest an început în luna iulie cu zece concerte extraordinare susținute de tânărul organist Eduard Antal și continuă în luna august cu trei concerte în bazilici romano catolice, dar și în alte biserici. În luna august, Eduard Antal va concerta în  Biserica Romano-Catolică „Fericitul Ieremia” din Bacău – cu această ocazie este inaugurată orga – (7 august, ora 19,00), Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria Regină”  Iași (14 august, ora 19,00) şi Basilica Minor „Adormirea Maicii Domnului” din Cacica, judeţul Suceava (16 august, ora 19,00).

De asemenea, Eduard Antal va concerta şi la Braşov, în Biserica Neagră (27 august, ora 18,00), și  la Codlea, în Biserica Evanghelică (28 august, ora 19,00).

”În prima parte a turneului am parcurs peste 2.000 de kilometri şi am avut şansa să descopăr România aşa cum nu o mai văzusem până acum. De la oamenii prezenţi în număr foarte mare la toate cele cinci concerte, până la peisajele mirifice care îmi tăiau respiraţia, totul a fost minunat. Consider că este o mare şansă pentru orice artist să se simtă apreciat în patria sa, iar eu mă simt unul dintre cei privilegiaţi, abia aştept să revin în Moldova, zona mea natală şi să susţin cele trei concerte programate la Bacău, Cacica şi Iaşi. La Bacău va fi un concert premieră pentru turneu deoarece voi avea bucuria de a susţine concertul de inaugurare a noii orgi de la Biserica Fericitul Ieremia. Un astfel de eveniment implică un anume tip de repertoriu, motiv pentru care am ales să prezint publicului şi alte lucrări decât cele anunţate anterior. Invit toţi oamenii de bunăvoinţă să vină să asculte şi să savureze frumuseţea şi puritatea muzicii de orgă”, a declarat Eduard Antal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...