EXCLUSIV. Administrația Națională ”Apele Române” și-a tras, cu 2.000.000 de euro, hotel cu restaurant la Ploiești

Relu Adam, sforarul tuturor angajărilor ilegale de la Administrația Națională Apele Române (ANAR) din 2020 realizate de sub controlul tandemului Costel Alexe-Ervin Molnar, a regizat un tun imobiliar de invidiat la S.C. Exploatare Sistem Zonal (ESZ) SA Prahova.

Relu Adam a cerut, a luat și-a plecat…

Pentru a mușamaliza scandalul de la ”Apele Române” din era Ervin Molnar-Costel Alexe, ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, l-a trimis de la București ca director la ESZ Prahova, societate aflată sub controlul ANAR, pe sforarul angajărilor ilegale, controversatul Relu Adam.

Dar, începând cu 1 septembrie 2022, Relu Adam a plecat de la conducerea ESZ Prahova și a fost impus ca director al Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret. Practic, sforarul Apelor Române a ajuns director la el acasă, adică la Bacău. Însă, înainte de a ajunge la ABA Siret, Relu Adam a regizat un tun imobiliar de invidiat la ESZ Prahova, principalul producător de apă potabilă pentru 84% din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru nouă societăți comerciale.

Potrivit informațiilor furnizate către PUTEREA de noul director al ESZ Prahova, Bogdan Ștefan Chițescu, societatea aflată sub tutela ANAR și-a achiziționat un sediu nou la Ploiești. Este vorba despre hotelul cu restaurant ”Regina Nopții” de la km 5 la ieșirea din Ploiești către Brașov. 

”Achiziția imobilului cu destinația sediu administrativ a fost aprobată de către Consiliul de Administrație în data de 21.11.2021 și de către Adunarea Generală a Acționarilor în data de 09.06.2022. Valoarea de achiziție a imobilului a fost de 10.000.000 de lei fără TVA”, a precizat directorul Bogdan Ștefan Chițescu pentru PUTEREA.

Practic, cu 2.000.000 de euro, societatea ESZ Prahova condusă de Relu Adam și-a tras un sediu într-un hotel cu restaurant cu o ”suprafața totală construită/desfășurată este de 1.758 mp” și ”25 de locuri, aferente imobilului”. Astfel, societatea ESZ Prahova și-a luat un sediu cu 2.000.000 de euro, după care, sforarul Apelor Române a plecat director la ABA Siret. Orice comentariu este inutil.

Locotenenții lui Barna Tanczos, vrăjiți de ”Regina Nopții” de la Ploiești

Dar, mai trebuie menționat faptul că în Consiliul de Administrație de la ESZ Prahova format din șapte membrii, pe lângă Relu Adam mai sunt trei oamenii de încredere ai ministrului Barna Tanczos- secretarii de stat Sorin Ionuț Banciu și Eugen-Robert Szep, dar și adevăratul ministru al Mediului, controversatul secretar general Corvin Nedelcu, abonatul de serviciu la sinecuri publice.

Practic, Relu Adam și cei trei locotenenți ai lui Barna Tanczos au făcut și fac legea în bordul administrativ de la ESZ Prahova. Adică, ei eu centrat oferta pentru sediu și tot ei au dat cu capul, adică au fost de acord cu achiziționarea ”Reginei Nopții”. Poate totuși DNA va scana această afacere extrem de controversată de la Apele Române?

1 COMENTARIU

 1. https://gazetadecluj.ro/apele-romane-involburate-de-coruptie-avertizorii-de-integritate-s-au-angajat-tot-pe-usa-din-dos/
  Tic Tac și la familia Ianculescu(Ramonitos și care nu au respectat CCM-ul și au participat singuri pentru posturile din ape și au foat angajați de Nașul lor(Cristian Bratanovici) fostul director general adjunct al Apelor Romane și director de ABA Mures in perioada PSD, actualmente un fel de sef prin Apele Romane Mures, și care a fost condamnat cu suspendare pentru o mita de 100.000 de lei și care trebuie sa o restituie.
  Oare cum lucrează finul Ianculescu cu Nășicul penal?
  Ianculescu măcar a participat la un concurs singur pentru postul de director pe Apele Mures dar Gabi Musteața și Olga Musteața nu au dat examen niciodată pentru funcțiile respective.
  Oare de ce nu pot lucra acești avertizori de integritate cu persoane din mediul privat(chelnerițe, ospătari, agenți de vânzări) și pot lucra doar in familie și se recomanda între ei.
  Bine ca au scăpat de Chelnerita și de Directorul de vânzări cafele, și se pot ocupa de baraje acești Dottori ai apelor.
  Ce funcție avea Musteața in Apele Romane când au murit 9 oameni asa cum relata in telenovela?
  Tot cu Chelnerita lucra??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...