EXCLUSIV. Barna Tanczos a „predat” cam ilegal administrarea Romsilva la UDMR și vânători

Prin numirea pe lângă lege de azi a șase din cei șapte membrii provizorii ai Consiliului de Administrație de la Romsilva, ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a trecut administrarea acestei regii sub controlul unor reprezentanți ai UDMR și a unor vânători cu greutate.

Șase din șapte, dar să fie cât mai mulți garantați de Barna

Astfel, prin Ordinul nr.140 din 18.01.2022, Barna Tanczos a numit, ”pentru o perioadă de patru luni sau până la finalizarea procedurii de selecție”, șase administratori provizorii în consiliul de Administrației al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Dar, ministrul Mediului a avut grijă să-și impună oamenii săi sau garantați de UDMR dar și ai unor lideri politici sau a unor parteneri de vânătoare. Astfel, au fost numiți administratorii provizorii – Levente Porzsolt – consilierul lui Barna Tanczos de la Ministerul Mediului și un apropiat al ministrului, Sandor Bolog, dar și Adrian Dănuț Apostu – fost președinte CA Romsilva, impus și garantat de PNL Brașov dar susținut de UDMR. Cel de la patrulea administrator provizoriu este Cornel Pitiș-pensionar, fost director al Direcției Silvice Buzău, un apropiat al lui Marcel Ciolacu. Al cincilea administrator este Gabriel Vasile Olteanu- care a mai fost și în vechiul bord administrativ al regiei. Cel de al șaselea este controversatul director al Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu- un partener serios de vânătoare al  unor nume cu greutate în politica românească, dar și prietenului actualului director adjunct al Romsilva trimis în judecată de DNA, Cezar Răduță. Urmează ca ministerul Finanțelor Publice să propună pe cel de al șaptelea membru al CA de la RNP. Practic, din cei șase noi administratori provizorii, cinci sunt vânători cu ștate vechi.

Administratori pe lângă lege

Însă, potrivit informațiilor noastre furnizate de un oficial al Ministerului Finanțelor Publice, numirea a trei a trei administratori provizorii este ilegală, adică nu respectă prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Este vorba de Levente Porzsolt,consilierul lui Barna Tanczos, care are contract de muncă cu Ministerul Mediului pe durată determinată și nu nedeterminată. Cornel Pițiș este pensionar dar a fost impus pentru că este omul lui Ciolacu. Al treilea este Armand Chiriloiu, care este director al DS Argeș, fiind angajatul Romsilvei, ceea ce este ilegal pentru că nu poți să fi 30 de zile angajat și o zi administrator. Dar, așa a vrut Barna Tanczos că deh suntem la guvernare și facem ce vrem!  

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole