EXCLUSIV. Craiova rămâne fără primar în funcție de la 1 noiembrie

A trecut mai bine de o lună de zile de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, dar municipiul Craiova nu are încă primar, deși Lia Olguța Vasilescu a câștigat un nou mandat.

De ce? Pentru că un locuitor al Craiovei pe numele său Petre Becheru a contestat în instanță validarea mandatului de primar al Olguței Vasilescu.

Astăzi, Judecătoria Craiova trebuia să judece contestația, dar contestatarul Petre Becheru a cerut revocarea celor doi judecători pe motiv că sunt din Craiova și ei au votat tot în Craiova și astfel ar fi puțin cam incompatibili.

Se rejudecă strămutarea

Ca atare, s-a decis ca pe data de 2 noiembrie 2020 să se rejudece strămutarea după ce se judecă contestarea mandatul de edil al Craiovei.

Conform legislației actuale care prevede că mandatele primarilor încetează la 31 octombrie 2020, municipiul Craiova nu va avea primar după data 1 noiembrie 2020.  Astfel, ca urmare a investirii azi a noilor consilieri locali ai Craiovei, unul dintre viceprimari aleși în ședința de astăzi va avea și atribuții de primar până când instanța va valida mandatul Olguței Vasilescu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...