EXCLUSIV. Cristian Ghinea a alocat, prin PNRR, 14.000.000 de euro pentru digitalizarea… ONG-urilor

Fostul ministru USR al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a inclus în Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR) transmis la Comisia Europeană o mulțime de proiecte controversate de care nu știe niciun parlamentar român despre ele, fapt pentru, PUTEREA, va prezenta, în exclusivitate, în perioada următoare propunerile inclusă în anexa, de 760 de pagini, de evaluare spre aprobare a PNRR României inclusiv toate „bornele” de implementare până în 2026 a acestui program de 29 miliarde de euro.

70.000 de euro pentru a spori nivelul de alfabetizare digitală în rândul angajaților de la 200 de ONG-uri

Una dintre cele mai surprinzătoare propuneri incluse în PNRR de Cristian Ghinea este Investiția 9 – „Digitalizarea sectorului organizațiilor neguvernamentale” din capitolul destinat digitalizării României.

„Obiectivul acestei investiții este de a sprijini transformarea digitală a organizațiilor neguvernamentale (ONG-uri) și de a spori nivelul de alfabetizare digitală în rândul angajaților. Investiția constă într-o cerere de proiecte și va acorda 200 de granturi (de maximum 70 000 EURO pentru o perioadă de punere în aplicare de maximum 30 de luni) ONG-urilor pentru investiții în infrastructura digitală, competențele digitale ale personalului și voluntarilor, dezvoltarea de platforme de gestionare a relațiilor cu clienții și achiziționarea de echipamente”, se menționează în anexa transmisă la Bruxelles spre aprobare a evaluării PNRR.

Practic, Cristian Ghinea a propus alocare a circa 14.000.000 de euro pentru digitalizarea, cu maxim de 70.000 de euro, a 200 de ONG-uri pentru ca acestea să-și sporească nivelul de alfabetizare digitală în rândul angajaților.

Cine vor acele ONG-uri și pe ce criterii vor fi alese să obțină finanțare? Se cam înțelege dacă ținem cont din ce zonă a venit Cristian Ghinea și o partea din liderii USR.

Însă, cu 14.000.000 de euro se puteau construi în România două-trei săli de sport, patru-cinci bazine de înot sau vreo 100 de creșe sau grădinițe. Incredibil, dar adevărat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole