EXCLUSIV. Cum vrea Cristian Ghinea să „toace” vreo 2.000.000 de euro în Delta Dunării

De la o zi la alta aflăm ce minuni au fost trecute de fostul ministru USR al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar ultima ghidușie descoperită de PUTEREA vizează ”tocarea” a circa 2.000.000 de euro în Delta Dunării.

60.000 de euro pentru refacerea unei case țărănești

În PNRR, la capitolul cultură și turism, este inclus un proiect privind ”Refacerea peisajului cultural din Delta Dunării în vederea creșterii atractivității zonei”. Acest proiect constă în ”reabilitarea a 30 de obiective tradiționale” (de ex. case tardiționale, gospodării tradiționale, șure, etc) din Delta Dunării și a infrastructurii specific.

Se vor investi 60.000 de euro+TVA pentru restaurarea fiecărui obiectiv în paralel cu training-ul  meșterilor locali, inclusiv refacerea peisagistică a zonei, investiția totală fiind de 1,8 milioane de euro+TVA. Adică, atenție, se vor aloca 60.000 de euro pentru refacerea unei case țărănești sau a unei sure din Delta Dunării. Păi cu banii aștia se poate construi de zero o pensiune agroturistică în Delta Dunării.

”Investițiilor vor fi coordonate de un ONG profesionist”

Însă, Cristian Ghinea și echipa sa a inclus în acest proiect și o dedicație și anume că ”investițiile vor fi coordonate de o organizație neguvernamentală profesionistă din domeniu”. Dar, care este acel ONG profesionist din domeniu? Probabil că deja Cristian Ghinea știe care este ONG-ul dar încă nu am aflat noi. Vom vedea.

Doar…1.215 euro/mp restaurant

Numai în PNRR-ul trimis la Bruxelles, Cristian Ghinea a precizat cum s-a ajuns ca refacerea unei case din Delta Dunării să coste 60.000 de euro.

”A fost avut în vedere prețul per metru pătrat restaurant din cadrul proiectului de 940,72 euro fără TVA, respectiv actualizat cu IPC Construcții din anul 2017-1.215 euro/mp fără TVA, raportat la suprafața restrânsă  (sub 50 mp) a caselor tradiționale, s-a considerat obiectiv un cost de 60.000 de euro per casă restaurată”, se menționează în documentul ajuns la Comisia Europeană.

  1. E foarte usor sa ,,toci,,atunci cand sunt ,,moca,dar , mult mai greu sa-i produci prin munca ta.Deci ,o noua metoda de sifonare,caci privatizarile s-au cam terminat ,este consultanta de ,,specialitate,, !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...