EXCLUSIV. Directorul general Teodor Țigan continuă să joace alba-neagra cu documentele RNP-Romsilva

Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) – Romsilva, Teodor Țigan, a demonstrat că habar nu are ce semnează și se contrazice pe sine însăși în numele regiei prin documentele semnate.

Și două documente transmise către Consiliul pentru Combaterea Discriminării (CNCD) evidențiază clar că acesta joaca alba neagra cu documentele de la Romsilva.

Teodor Țigan: „Dl Dumitru nu a avut raporturi de muncă cu Romsilva”

PUTEREA a semnalat recent că la Consiliul Național pe Combaterea Discriminării (CNCD) s-a primit un document incredibil semnat și parafat de către directorul general Teodor Țigan  privind situația contractuală a fostului director al RNP, Ion Dumitru (vezi documentul în facsimil).

„Dl Dumitru nu a avut raporturi de muncă cu Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, ci cu Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice”, a menționat scris Teodor Țigan. Practic, fostul director Ion Dumitru a sesizat CNCD pe motiv că este discriminat, adică nu i se recunoaște dreptul la muncă în cadrul RNP, iar Teodor Țigan precizează că nu a fost angajatul RNP.

Numai că actualul director general al Romsilva uită un singur lucru și anume că Ion Dumitru a fost director general al RNP între 2003 și 2004, ulterior ajungând deputat timp de două mandate până în 2012, și după 14 ani de procese s-a dovedit că acuzațiile care i-au fost aduse au fost neîntemeiate.

Mai mult, Ion Dumitru a avut contract de performanță încheiat cu Regia Națională a Pădurilor încheiat pe data 11.08.2003, iar indicatorii de performanță au fost aprobați de Ministerul Agriculturii, Pădurilor, Apelor și Mediului.

De asemenea, în Hotărârea de Guvern nr. 1.526 din 23 septembrie 2004 pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2004 al RNP se menționează foarte clar că este un „fond de salarii aferent conducătorului agentului economic potrivit art. 7 (2) din OUG 79/2001”.

Țigan: „Dumitru Ion a fost numit în funcția de director general al Regiei Naționale a Pădurilor”

Dar, printr-o altă adresă transmisă către CNCD (vezi documentul în facsimil), Teodor Țigan recunoaște că Ion Dumitru a fost director general al Romsilva.

„Prin Ordinul 201 din 06.06.2003 al Ministrului Agriculturii, Pădurilor, Apelor și Mediului (autoritatea centrală care răspundea de silvicultură) domnul Dumitru Ion a fost detașat să îndeplinească atribuțiile funcției de director general și președinte al consiliului de administrație al RNP-Romsilva”, menționează Teodor Țigan.

Practic, Teodor Țigan recunoaște că Ion Dumitru a fost numit director general la Romsilva venind prin detașare din funcția de director al Direcției Silvice Dâmbovița, care direcție este sub controlul și tutela RNP.

Mai mult, Teodor Țigan comunică scris la CNCD că „Prin Ordinul 223/07.07.2003, emis de Ministerul Agriculturii, Pădurilor, Apelor și Mediului, începând cu data de 07.07 2003, Dumitru Ion a fost numit în funcția de director general al Regiei Naționale a Pădurilor, încheind cu ministerul un contract de performanță”.

Aberația lui Țigan: director și deputat cu un an înainte de alegeri

Dar, Teodor Țigan a transmis către CNCD și o serie de informații false care ridică mari semne de întrebare. Într-unul dintre documente se menționează că „Prin Ordinul Ministrului Agriculturii, Pădurilor, Apelor și Mediului nr. 319 din data de 23.12.2003, Dumitru Ion a fost suspendat din funcție urmare a exercitării unei funcții elective în Parlamentul României pe toată durata mandatului”.

Ori acel ordin invocat mai sus, adică cel din data de 23.12.2003, nu putea să existe și totodată nici să se menționeze așa ceva. De ce? Pentru că așa cum a precizat Teodor Țigan către CNCD, pe data 23.12.2003 Ion Dumitru era director general la RNP și, ca atare, nu putea să fie suspendat  din această funcție pentru că devenise deputat pentru simplul fapt că Ion Dumitru a devenit deputat după alegerile din decembrie 2004.

Ca atare, nu putea să ajungă deputat în 2003, așa cum precizat Teodor Țigan către CNSC.

Pentru Teodor Țigan, Romsilva e Transnistria

Mai mult, actualul director general de la Romsilva comunică CNSC că „După aproximativ 21 de zile, prin Ordinul Ministrului Agriculturii, Pădurilor, Apelor și Mediului nr. 223 din 07.07.2003, domnul Dumitru Ion se încadrează pe perioadă nedeterminată în funcția de director general al RNP-Romsilva conf. art.8, alin.3 din HG 362/2003” susținând care prevede printre altele că numirea în funcția de director general al RNP-Romsilva se face „prin ordin al ministrului Agriculturii, Pădurilor, Apelor și Mediului, în condițiile legii”.

Numai că Teodor Țigan demonstrează că nu habar de legislația în vigoare. El invocă numirea lui Ion Dumitru ca director general al RNP prin HG 362/2003. Ori în Monitorul Oficial se poate vedea că de fapt HG 362/2003 la care face referire Teodor Țigan privește interdicția de a intra pe teritoriul României a unor persoane provenind din regiunea transnistreană a Republicii Moldova”.

Ce treabă are o interdicție cu Transnistria cu numirea directorul general de la Romsilva? Numai Teodor Țigan poate spune celor de la CNCD sau unor instanțe de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...