EXCLUSIV. Fierul vechi încă nefurat al familiilor AFER

Publicat: 29 oct. 2021, 10:55, de Mariana Chirila, în News , ? cititori
EXCLUSIV. Fierul vechi încă nefurat al familiilor AFER

În continuarea investigațiilor noastre anterioare cu privire la sustragerea celor 40 de tone de fier vechi din incinta AFER, vă prezentăm în exclusivitate poze recente cu cele peste 100 de tone de fier vechi existente în Hala IRA din incinta AFER, pe care marile familii din AFER încă nu au apuca să îl înstrăineze. Scandalul a fost şi este mare. Avem documente, dintre care unele au fost publicate pe Puterea.ro.

De furat, s-a furat doar fierul vechi din containere. Aproape 40 de tone. Domnii de la AFER dau insistent vina pe INCERTRANS, instituția vecină cu care împarte spațiul în proporție de 63% cu 37%. AFER i-a transmis adrese pentru a-i întreba unde sunt containerele cu fier vechi. Însă, INCETRANS nu a răspuns. De ce? Unde sunt cele 40 de tone de fier vechi? De ce conducerea AFER nu anunțat Poliția încă de la constatarea lipsei acelei cantități? Ce se ascunde în spate?

Persoana care a reclamat furtul a intrat încă de anul trecut în vizorul marilor familii AFER. Directorul general, vrea numaidecât ca fierul vechi furat să fie imputat acesteia. Răzbunare? Șefei comisiei de inventariere care confruntat familiile AFER, i se desființează serviciul prin noua organigramă a AFER propusă de marile familii către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Iarăși o Răzbunare?

Ce ascund membri familiilor AFER şi de ce directorul general vrea insistent să mușamalizeze totul? De ce domnii din AFER spun că probele de laborator sunt de fapt fierul vechi furat? Poliția știe ceva? „Mă duc cu un par şi pur şi simplu îi fac un defect ca să fie inutilizabil. Am procedat așa pe unde am mai trecut eu.” – așa se laudă directorul general al AFER că a transformat bunuri în fier vechi şi în alte locuri. Pe unde oare şi cât de mut a practicat acesta meserie?

„Mă gândesc să nu scape nesancționată din urma acestei situații” – spune directorul general al AFER despre persona care a sesizat în scris lipsa celor 40 te tone de fier vechi.

Vom publica şi alte elemente exclusive legate de acest subiect interesant.