EXCLUSIV. Haos total al Ministerul Tineretului și Sportului. Detașarea secretarului general a încetat de 8 luni, dar el este pe post

De mai bine de o jumătate de an, la Ministerul Tineretului și Sportului, condus acum de către udemeristul Eduard Novak, ilegalitățile se produc pe bandă rulantă și sunt evidențiate în documente oficiale fără ca cineva din minister sau de la Palatul Victoria să se sesizeze.

Numire temporară pentru 6 luni

Pe 4 decembrie 2019, premierul de atunci Ludovic Orban semna Decizia nr.483 prin care „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Ciprian-Constantin Pasailă, şef serviciu al Serviciului control şi recuperare debite din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, exercită cu caracter temporar, prin detaşare, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general adjunct al Ministerului Tineretului şi Sportului, pentru o perioadă de 6 luni”

Solicitarea de ocupare temporară a acestui post a fost făcută de fostul ministrul al Tineretului și Sportului Ionuț „Chiloțel” Stroe. Toate bune și frumoase, și, ulterior, pe data 5 martie 2020, apare în Monitorul Oficial Decizia nr.147, privind încetarea exercitării cu caracter temporar, prin detașare a domnului Ciprian-Constantin Pasailă, a funcție publice vacante de secretar general adjunct al Ministerului Tineretului și Sportului.

Dar, tot în aceeași zi, apare în Monitorul Oficial Decizia nr.148 potrivit căreia „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Ciprian-Constantin Pasailă, șef serviciu al Serviciului control și recuperare debite din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, exercită, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Tineretului și Sportului pentru o perioadă de 6 luni”.

Practic, la începutul lunii septembrie 2020, a încetat detașarea la MTS a lui Ciprian-Constantin Pasailă de la ANOFM. Mai trebuie precizat că Pasailă a fost câteva luni în guvernarea tehnocrată și subprefect al județului Dâmbovița după care a revenit la ANOFM.

Detașare „offline” pentru Pasailă

Numai că din septembrie 2020 și până azi nu a mai apărut în Monitorul Oficial vreo decizie de prelungire a detașării lui Ciprian-Constantin Pasailă la MTS. Cu toate acestea el este și azi pe funcția de secretar general al acestui minister deși de aproape opt luni nu există decizie a primului ministru, fie că premier era Orban sau acum Cîțu, publicată în Monitorul Oficial de numire măcar temporară pe acest post.

Mai mult, Ciprian-Constantin Pasailă a semnat și semnează ca secretar general al MTS o mulțime de documente oficiale ale ministerului, inclusiv cele privind funcționarea și finanțarea instituției.

Practic, din septembrie 2020, Ciprian-Constantin Pasailă trebuia să revină la ANOFM, dar el a rămas în continuare pe funcția de secretar general al MTS.

Nici fostul ministrul liberal al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, dar nici actualul, udemeristul Eduard Novak, nu a solicitat primului ministru Ludovic Orban sau Florin Cîțu, să prelungească detașarea la MTS a lui Ciprian-Constantin Pasailă.

Însă, de aproape opt luni, acesta semnează documentele ministerului deși el figurează la ANOFM. Incredibil, dar adevărat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...