Immofinanz a majorat oferta pentru 69,87% dintre acțiunile S Immo, proprietarul mall-ului Sun Plaza, la 1,144 miliarde euro

Immofinanz a majorat oferta pentru 69,87% dintre acțiunile S Immo, proprietarul mall-ului bucureștean Sun Plaza din Piața Sudului, la 22,25 euro pe acțiune. O condiție a potențialei tranzacții este modificarea Actului Constitutiv al S Immo pentru anularea dreptului maxim de vot. Oferta va fi publicată în jurul datei de 15 aprilie.

Immofinanz a anunțat pe 14 martie 2021 ca va lansa o ofertă publică voluntară de preluare către acționarii S Immo pentru a dobândi o participație de control în companie. Prețul inițial al ofertei a fost de 18,04 euro pe acțiune, pe bază de dividend cumulat. Acum, Comitetul executiv și Consiliul de supraveghere al Immofinanz au hotărât o creștere a prețului ofertei la 22,25 euro, adică 1,144 miliarde euro pentru tt pachetul de aproape 70% dintre acțiunile S Immo.

Faptul că prețul ofertei este dividend cumulat înseamnă că prețul ofertei pe acțiune va fi redus cu suma oricărui dividend al S Immo declarat între acest anunț și decontarea unei oferte, dacă decontarea unei oferte are loc după data înregistrării relevante a dividendelor . Oferta se referă la achiziționarea tuturor acțiunilor S IMMO restante care nu sunt deținute de ofertant sau de S Immo însăși.

Immofinanz deține deja 26,5% din S Immo

Immofinanz deține deja 19.499.437 acțiuni, circa 26,5% din S Immo, care controla 2.676.872 de acțiuni proprii (la 21 martie 2021). Oferta cuprinde achiziționarea a până la 51.432.587 acțiuni, corespunzătoare a aproximativ 69,87% din capitalul social al S Immo. O condiție pentru finalizarea ofertei este ca adunarea acționarilor S Immo să decidă asupra unui amendament la Actul Constitutiv pentru anularea Secțiunii 13 alin. (3) din Actul Constitutiv (drept de vot maxim) și ca acest amendament la Actul Constitutiv să fie înscris în registrul comercial.

Immofinanz va propune rezoluție respectivă adunării ordinare a acționarilor S Immo din 30 aprilie 2021. Pentru oferta de preluare voluntară de a dobândi o participație de control, se aplică pragul minim legal de acceptare de 50% plus 1 acțiune dintre toate acțiunile S Immo care fac obiectul ofertei. De asemenea, Immofinanz își rezervă dreptul de a efectua tranzacții paralele pentru a obține o participație de control.

Proprietar al patru mall-uri VIVO! în România, în orașele Cluj-Napoca, Constanța, Baia Mare și Pitești, va finanța potențiala achiziție cu un sprijin bancar de 500 de milioane de euro, completat cu numerarul și echivalentele în numerar ale Immofinanz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole