EXCLUSIV Locuitorii din Vatra Luminoasă se opun construcției unui proiect de blocuri de 7 etaje în zonă

La începutul anului 2020, când compania Total Fidelity, cu Agop Kirmizyian printre acționari, a depus o solicitare de obținere a unui PUZ pentru construcția unui proiect rezidențial cu blocuri de 5 – 6 și 7 etaje pe Șoseaua Iancului, pe amplasamentul unde a funcționat fabrica de textile Zefirul. Locuitorii zonei Vatra Luminoasă, mărginită de Mega Mall și de stadionul Lia Manoliu, s-au mobilizat pentru a se opune acestui proiect, care modifica structura zonei.

Astfel, personal sau asociați, locuitorii zonei Vatra Luminoasă au atras atenția că proiectul propus de Total Fidelity schimbă zona, regimul de înălțime propus fiind de 7 etaje, adică 30 de metri, față de 9 metri cât prevedea Planul Urbanistic General (PUG). O derogare majoră. De asemenea, apariția câtorva sute de apartamente în plus în zonă ar agrava aglomerația din trafic și ar crește poluarea.

„Pentru locuitorii învecinați înseamnă scăderea dramatică a gradului de însorire al locuințelor proprii. Pentru vecinii din cartier, acest bloc înseamnă o aglomerare sporită a traficului în zonă, trafic deja crescut din cauza proximității cu Mega Mall și Arena Națională. Lipsa locurilor de parcare va fi și mai acută, ceea ce va duce la aglomerarea cu mașini parcate a tuturor trotuarelor din zonă. Siguranța pietonilor va scădea, aceștia fiind forțați să ocolească pe carosabil mașinile parcate pe trotuare. Cantitatea de praf și nivelul poluării fonice vor crește considerabil peste limitele admise, așa cum s-a întâmplat în timpul lucrărilor de demolare a fostei fabrici ZEFIRUL, din cauza neglijenței și nepăsării operatorului economic”, scria pe site-ul primăriei Grupul Civic Iancului.

Fabrica de textile Zefirul, pe pe Șoseaua Iancului, nr. 90, a fost demolată la sfârşitul anului 2017, iar de atunci terenul de circa 22.000 mp a fost împrejmuit. Până la demolare, aici a funcţionat o fabrică care a produs îmbrăcăminte pentru firme de renume, precum Naf Naf.

Deși, momentan, potențialul proiect e blocat prin amânarea PUZ-urilor de Sector pentru un an, nu ar fi exclus ca el să treacă atunci când îi va veni rândul peste un an sau ceva mai mult. Dar, opoziția vecinilor poate avea greutate, dacă PMB se va ghida după reguli împământenite în vestul continentului. Mai ales că regimul de înălțime depășește cu mult regimul de înălțime specificat prin PUG

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole