Exclusiv: Micile găinării din marele dosar de faliment al City Insurance

Softuri de milioane de lei, achitate dar neprimite și nefolosite vreodată sau mașini dispărute în mod misterios sunt doar câteva dintre neregulile ce reies din dosarul de insolvență al City Insurance. Până de curând cea mai mare firmă de asigurare din România, compania se confruntă în prezent cu solicitarea de a restitui creanțe în valoare de peste 9 miliarde de lei.

Deși vorbim de nereguli de sute de mii sau milioane de lei, ele sunt de fapt mici găinării, raportate la volumul enorm al pagubelor generate.

Mai multe nereguli din activitatea City Insurance reies din inventarul bunurilor, întocmit de lichidatorul CITR.

Conform acestuia, din mai 2017 și până în mai 2018 City Insurance a achitat peste 1,5 milioane lei în avans către compania olandeză EMS Claims Services Provider „pentru un soft de daune care nu a fost vreodată funcțional și pentru care nu s-a făcut recepție”.

O altă problemă o reprezintă un Mercedes folosit în Grecia.

„Conform informațiilor primite de la reprezentanții City Insurance, a fost implicat într-un accident în urma căruia a suferit daune semnificative, fiind declarat ca daună totală. Epava autoturismului a fost vândută fără a se ști cine a încasat banii și unde i-a depus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...