EXCLUSIV. Plângere penală împotriva conducerii Marii Loji Naționale din România

Scandalul din masoneria românească este departe de a se încheia și deja s-a ajuns la faza plângerilor penale împotriva conducerii Marii Lojii Naționale din România (MLNR).

La sfârșitul lunii septembrie 2020, unul dintre cei mai respectabili masoni, Manole Iosiper, în calitate de președinte al Comisiei speciale-constituite ad-hoc, din cadrul MLNR, a făcut plângere penală împotriva conducerii MLNR (vezi documentul în facsimil) pentru „înșelăciune”, „gestiune frauduloasă” și „evaziune fiscală, în formă continuată”.

Practic, plângerea vizează pe cei aflați acum la conducerea MLNR, adică pe președintele Radu Ninel Bălănescu (foto) și cei mai apropiați colaboratori ai săi-Cătălin Tohăneanu, Alexandru Pușcariuc, Paul Milodin, Mircea Geordunescu, Florin Bârlea, Dumitru Rozica etc, precum și alte persoane „ce vor fi indicate ulterior în calitate de complici”.

Sesizarea lui Manole Iosiper a fost făcută pe 29 septembrie 2020, iar, ulterior, pe 30 septembrie 2020, actul de sesizare a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul București sub nr. unic 3726/P/2020 (vezi documentul în facsimil). Trebuie precizat că MLNR este o entitate reglementată de Codul civil sub forma unei societăți simple, iar „membrii persoane fizice, sunt grupați în loje (asocieri locale), care au același caracter juridic și sunt fără personalitate juridică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...