EXCLUSIV. Romsilva obligată să achite despăgubiri uriașe fostului director general Ion Dumitru

Ani de zile, mai mulți directori ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva au jucat alba neagra cu destinul unui fost director general susținând, în documente oficiale, că acesta ”nu a avut raporturi de muncă cu Romsilva”, dar, la sfârșitul săptămânii trecute, jocul a luat sfârșit.

Curtea de Apel București confirmă ”existența raporturilor de muncă între reclamant (Ion Dumitru) și pârâta Regie Națională a Pădurilor-Romsilva”

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP)-Romsilva între 2003 și 2004, Ion Dumitru, și fost deputat PSD între 2004 și 2012, s-a luptat ani de zile cu instituția pe care a condus-o ca să i se recunoască dreptul că a fost angajat și director general. Totodată, ca urmare a faptului că a fost director general, Ion Dumitru a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în legătură cu achiziționarea unui buldozer, dar, după 14 de procese s-a dovedit că a fost nevinovat.

Dar cu toate acestea, ultimii cinci directori generali ai Romsilva- Adam Crăciunescu, Ciprian Pahonțu, Gheorghe Mihăilescu, Teodor Țigan și  George Mierliță, au semnat în documente oficiale că Ion Dumitru ”nu a avut raporturi de muncă cu Regia Națională a Pădurilor – Romsilva”.

Practic, Ion Dumitru a câștigat procesul intentat RNP-Romsilva și Curtea de Apel București a constatat că acesta a avut calitatea de angajat al RNP-Romsilva. Adică a confirmat ”existența raporturilor de muncă între reclamant (Ion Dumitru) și pârâta Regie Națională a Pădurilor-Romsilva de la data de 12 aprilie 2001 și până la data de 15 august 2020. Obligă pârâta către reclamant la plata unor despăgubiri, egale cu salariile indexate și majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, în calitate de Director General al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva”.

Astfel spus, Romsilva va fi obligată să-i achite fostului director general Ion Dumitru o sumă destul de consistentă ținând cont că foștii directori au avut contracte de mandate, participări la profitul regiei și bonusuri de perfomanță. De exemplu, fostul director general Ciprian Pahonțu, decedat între timp, a încasat în 2019 suma de 404.369 de lei, iar Gheorghe Mihăilescu a beneficiat de 249.426 de lei.

”S-a dovedit încă o dată că Bunul Dumnezeu face dreptate”

Ca urmare a acestei decizii a Curții de Apel București, Romsilva va fi obligată să-i achite fostului director general Ion Dumitru o sumă uriașă, dar, în același timp, și cei care susținut în documente oficiale că acesta nu a avut raporturi de muncă cu RNP-Romsilva vor avea de suportat rigorile legii.

”S-a dovedit încă o dată că lupta este obligatorie și că Bunul Dumnezeu face dreptate”, a menționat Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook după decizia Curții de Apel București.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...