Exerciţiu militar comun ”Vigilant Knife” cu participarea Marii Britanii, Finlandei şi Suediei

Trupe britanice au luat parte la exerciţiul „Vigilant Knife” alături de forţe armate suedeze şi finlandeze, informează duminică PA Media/dpa.

Ministerul apărării din Marea Britanie a declarat că acest exerciţiu comun a facilitat o consolidare a interoperabilităţii, în contextul aderării Suediei şi Finlandei la NATO.

Exerciţiul adresat posturilor de comandă a avut loc la Rovaniemi şi Rovajarvi în nordul Finlandei în perioada 29 august – 2 septembrie şi a fost organizat pe fundalul războiului din Ucraina, care a trezit vigilenţa în întreaga Europă în ceea ce priveşte securitatea comună pe continent în faţa agresiunii ruse.

„În timp ce în Europa se duce un război, este mai important ca niciodată să ne consolidăm parteneriate internaţionale”, a declarat ministrul britanic al apărării Ben Wallace.

„Salutăm cererea Finlandei şi a Suediei de a adera la NATO şi vom continua să facem exerciţii împreună pentru a fi pregătiţi să facem faţă provocărilor la adresa securităţii comune. Exerciţiul Vigilant Knife este o oportunitate nepreţuită pentru trupele Marii Britanii de a-şi dezvolta abilităţile şi experienţa de luptă în condiţii de vreme rece, permiţându-le să fie eficiente pe câmpul de luptă alături de omologii lor finlandezi şi suedezi”, a spus ministrul britanic al apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...