Paradox: Există riscul ca Donald Trump să-și piardă pensia?

Actul de acuzare a lui Donald Trump a fost azi transmis Senatului american, căruia îi va reveni greaua misiune să îl judece pe fostul preşedinte pentru „incitare la insurecţie”.

Potrivit AFP, anunțul lansării actului de acuzare a fost făcut de liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer. „Senatul va desfăşura un proces complet. Va fi un proces corect”, a adăugat senatorul democrat.

La finalul procesului, lui Donald Trump i s-ar putea interzice să mai candideze. Procesul de destituire a lui Donald Trump va începe în a doua săptămână din februarie în Senat, după transmiterea actului de punere sub acuzare. Situația este însă departe de a fi atât de simplă. La nivel de analiști se vorbește chiar despre un paradox, care implică mai multe lucruri. Inclusiv o poziție catalogată drept ambiguă a lui Trump. Republicanii au cerut o amânare a trimiterii actului de acuzare în Senat pentru a-i oferi lui Donald Trump posibilitatea de a-și pregăti mai bine apărarea.

Ce zic experții

Donald Trump este acuzat că, la 6 ianuarie, şi-a încurajat susţinătorii să pornească asaltul asupra Capitoliului, într-un moment în care aleşii din Congres certificau victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale. Trump este primul președinte american care a fost pus sub acuzare de două ori și primul care are parte de un proces în Congres după ce a părăsit funcția. La finalul procesului, lui Trump i s-ar putea interzice să mai candideze pentru un nou mandat.

Analiștii mai vorbesc și despre un alt paradox: există riscul ca Donald Trump să piardă banii de pensie! Acesta în cazul în care va fi condamnat în procesul de impeachment. Legea nu acordă pensie președinților al căror mandat se încheie prin demitere în urma procesului. O condamnare nu va duce însă la înlăturarea sa din funcție, deoarece mandatul de preşedinte s-a încheiat înainte de proces.

Probabil că ar fi nevoie de un al doilea vot

Donald Trump va avea dreptul de acum încolo la o pensie anuală ce se ridică la 221.400 de dolari. Asta înseamnă 18.450 de dolari/lună. În plus, fostul preşedinte va primi şi beneficii ce pot depăşi chiar un milion de dolari pe an. Probabil că ar fi nevoie de un al doilea vot pentru ca Trump să-și piardă dreptul la pensie și beneficii. Cel puţin asta consideră Michael Gerhardt, profesor de drept la Universitatea din Carolina de Nord. Alţi experţi consideră totuşi că nici un al doilea vot nu-l va putea face pe Donald Trump neeligibil pentru pensie şi alte beneficii.

71 COMENTARII

 1. Există limite în discursul politic al Americii – sau cel puțin au existat până la președinția lui Donald Trump. Mai existau tabuuri: unul pur și simplu nu a spus că președintele Statelor Unite este un activ rus.
  „Când oamenii încep să vorbească despre legăturile lui Trump cu KGB-ul sau cu serviciile secrete rusești, unii caută acest plan master foarte sofisticat, care a fost conceput cu zeci de ani în urmă și a culminat cu alegerea lui Trump ca președinte al Statelor Unite”, a spus Yuri Shvets, fost KGB ofițer care a renunțat înainte de căderea Uniunii Sovietice, s-a mutat în Statele Unite în 1994, a părăsit Statele Unite în 1994 și locuiește acum în afara Washingtonului, DC. Dar nu așa s-a întâmplat.

  Potrivit lui Shvets, practica sovietică standard era de a dezvolta active și date care ar putea să nu aibă o plată imediată, dar care ar putea oferi mult mai mulți ani valorici în viitor.
  Deschideți mintea romane la informația de buna calitate.

 2. ความเร็วในการดาวน์โหลดของคุณเร็วแค่ไหน บริการทดสอบความเร็วอินเตอร์เน็ต ที่แม่นยำและเป็นกลางที่สุดในประเทศไทย
  https://speedtest.ink/

 3. rie, şi-a încurajat susţinătorii să pornească asaltul asupra Capitoliului, într-un moment în care aleşii din Congres certificau victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale. Trump este primul președinte american care a fost pus sub acuzare de două ori și primul care are parte de un proces în Congres d صور سكس

 4. n master foarte sofisticat, care a fost conceput cu zeci de ani în urmă și a culminat cu alegerea lui Trump ca președinte al Statelor Unite”, a spus Yuri Shvets, fost KGB ofițer care a renunțat înainte de căderea Uniunii Sovietice, s-

 5. گیج فشار یکی از پر فروشترین و محبوب ترین محصولاتی است که در ابزار دقیق استفاده میشود. خرید گیج فشار با کیفیت بالا و ضمانت اصل بودن محصول از پرشین ابزار دقیق.

 6. I’m constantly searching on the internet for posts that will help me. Too much is clearly to learn about this. I believe you created good quality items in Functions also. Keep working, congrats!

 7. enjoy anywhere Make money anytime ambbet with 24-hour service, online slots website, mobile phone, direct website, not through agents You can play online slot games from more than 40 leading camps on one website, slots, baccarat, live casinos, all in one place. Guarantee every deposit Guarantee every withdrawal amount.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...