Expert OMS: Vaccinul contra variolei maimuței nu este 100% eficient. Sfat: Limitarea numărului partenerilor de sex şi evitarea sexului în grup

Vaccinul împotriva variolei maimuţei nu este un panaceu pentru sănătatea publică, subliniază Organizația Mondială a Sănătății, după ce au fost raportate cazuri de îmbolnăvire post-vaccinală, transmit agențiile de presă.

Rosamund Lewis, expert OMS în variola maimuței, a subliniat că încă nu sunt disponibile studii randomizate controlate cu privire la acest vaccin şi a precizat că au existat raportări care sugerau că vaccinul nu este 100% eficient – fie după expunerea la virus, fie  preventiv.

În studiile randomizate controlate, participanţii sunt împărţiţi în două grupe: care primesc vaccinul și care primesc un placebo fără substanţă activă.

Conform lui Lewis, persoanele vaccinate trebuie să aştepte cel puţin două săptămâni după cea de-a doua doză pentru ca vaccinul să îşi facă pe deplin efectul.

Peste 90% din cazurile de variola maimuţei au fost raportate în cazul unor bărbaţi homosexuali, care întreţin relaţii sexuale frecvente cu parteneri diferiţi.

Reprezentanta OMS le-a solicitat bărbaţilor din această categorie să limiteze numărul partenerilor sexuali şi să evite sexul în grup.

Potrivit DPA, preluat de Agerpres, până miercuri, OMS a primit rapoarte cu privire la peste 35.000 de cazuri de variola maimuţei din 92 de ţări. S-au înregistrat 12 decese din această cauză. În cursul unei singure săptămâni s-au înregistrat 7.500 de cazuri, cu 20% mai multe față de  săptămâna anterioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...