Expertiză psihiatrică: Dan Ilie Morega, fost prefect va avea nevoie de însoțitor

Publicat: 28 feb. 2024, 15:23, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Expertiză psihiatrică: Dan Ilie Morega, fost prefect va avea nevoie de însoțitor
Expertiză psihiatrică: Dan Ilie Morega, fost prefect va avea nevoie de însoțitor

A apărut și rezultatul expertizei psihiatrice pentru Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, prins de patru ori la volan fără permis. În urma expertizei, medicii l-au declarat inapt pentru a conduce maşina în următoarele şase luni.

Cu toate acestea, Dan Ilie Morega își va putea face o reevaluare după șase luni într-o clinică universitară de specialitate. Același raport arată că, fostul prefect a avut discernământul diminuat în momentul producerii faptelor. Astfel, el ar putea scăpa de o pedeapsă penală în dosarele ce i-au fost deschise de poliţişti.

Expertiza psihiatrică a fost realizată de medicii de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu, de unde a fost externat în cursul zilei de astăzi.

Dan Ilie Morega va avea nevoie de însoțitor

În urma expertizei psihiatrice, medicii i-au recomandat fostului prefect de Gorj să meargă alături de un însoțitir. Totodată, acesta va fi nevoit să urmeze un tratament în următoarele luni.

Reamintin că, expertiza psihiatrică a avut loc după ce Dan Ilie Morega a fost prins, în utlimele două săptămâni, de patru ori în trafic, conducând maşina. La momentul comiterii infracțiunii, fostul prefect avea girofarul aprins. În urma faptelor săvârșite, procurorii au dispus efectuarea unei expertize. Patru dosare penale au fost înregistrate pe numele lui.

Fostul prefect a mai avut probleme cu legea

Nu este pentru prima oară când Dan Ilie Morega intră în atenția autorităților. În anul 2007, acesta a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru trei infracțiuni. La acel moment, Morega era acuzat de ”folosire a influenței ori autorității de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii de foloase necuvenite și de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, în vederea obținerii unui avantaj patrimonial pentru altul”.

Un an mai târziu, acesta a fost trimis în judecată împreună cu fostul ministru al muncii, Paul Păcuraru, pentru fapte de corupție, iar în 2011, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis condamnarea lui Morega la trei ani de închisoare cu suspendare.