Explozia de la Uzina Mecanică Băbeni: Dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea regimului materiilor explozive

Publicat: 19 nov. 2021, 13:41, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Explozia de la Uzina Mecanică Băbeni: Dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea regimului materiilor explozive

În urma exploziei produse la Uzina Mecanică Băbeni, procurorii din Vâlcea au deschis un dosar penal care vizează comiterea a patru infracţiuni (nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Patru oameni au murit, iar alţi trei au ajuns la spital după explozie.

„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea s-a constituit, la data de 18 noiembrie 2021, o cauză în care se efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc o explozie a unei mine antipersonal la Uzina Mecanică Băbeni, în urma căreia a survenit decesul a 4 persoane şi rănirea altor 3 persoane”, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, într-un comunicat dat publicităţii vineri.

O echipă complexă compusă din ofiţeri de poliţie judiciară, specialişti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, face cercetarea la locul incidentului.

În ceea ce priveşte cauza deflagraţiei, autorităţile nu au stabilit oficial care este motivul pentru care mina antipersonal a explodat.

„Cel mai probabil, este vorba despre nerespectarea unei proceduri. În acea încăpere, în mod normal, nu ar fi trebuit să fie niciodată mai mult de o persoană”, a declarat,vineri, pentru News.ro, prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

În urma exploziei produse joi după-amiază, trei bărbaţi şi o femeie au murit. Alte trei femei au fost rănite.