Explozie la granița României! O navă a sărit în aer în apropiere de Sulina

Garda de Coastă și Poliția de Frontieră ar fi fost alertate, miercuri dimineață, în jurul orei 07.00, că la aproximativ 25 de mile în larg, între Sulina și Canalul Bîstroe, s-a produs o explozie la o navă de marfă sub pavilion Togo.

În data de 20.09.2023, la ora 06.50, urmare a unui mesaj de urgență “MAYDAY”, transmis in CH 16 VHF, de către o nava comercială prin care informează ca a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declanșat o operațiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.

La acțiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o nava specializată SAR din cadrul ARSVOM. Toți membrii de echipaj au fost aduși în siguranță in portul Sulina, la bordul navei ARSVOM.

Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navala Română, transmite Garda de Coastă.

Explozia a avut loc, din primele informații, în sala motoarelor, la o navă de marfă sub pavilion Togo. Marinarii prezenți pe navă le-au spus autorităților române că cel mai probabil a fost lovită o mină și aceasta a explodat. Toți membrii de echipaj au fost aduși în siguranță în portul Sulina, la bordul navei ARSVOM.

Explozia s-a produs la aproximativ 25 de mile în larg, între Sulina și Canalul Bîrstroe. Autoritățile nu au confirmat până la acest moment dacă nava sub pavilion Togo a lovit o mină marină în timp ce naviga în larg. Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navala Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole