Explozii multiple în apropierea centralei nucleare din Zaporijjea

Experții Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), prezenți la centrala nucleară de la Zaporijjea, raportează că în apropierea unității au loc explozii puternice, indicând operațiuni militare constante.

„În ultimele zile și săptămâni, echipa de securitate nucleară și fizică a AIEA de la uzină raportează astfel de evenimente aproape zilnic la sediul său din Viena. Unele explozii au loc la o anumită distanță de cea mai mare centrală nucleară din Europa, în timp ce altele par să fie mult mai aproape de instalația în sine.

Ieri, în jurul orei locale 10 dimineața, s-au auzit 8 explozii puternice, ce au făcut să vibreze geamurile din birourile centralei nucleare, iar astăzi s-au auzit și mai multe”, a transmis joi seară directorul general al AIEA, Rafael Mariano Grossi, conform publicației Ukrainska Pravda.

Grossi a spus că aceste semne de ostilități în apropierea centralei au subliniat încă o dată importanța vitală a coordonării și implementării rapide a Zonei de Protecție a Securității Nucleare și Fizice în jurul acestui sit.

Potrivit acestuia, o astfel de zonă va contribui la protejarea centralei, asigurându-se că nu devine o țintă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...