Exportul de grâu al României a totalizat 1,06 milioane tone în ultimele patru luni

În a doua parte a anului, mai exact în cele patru luni deja scurse, țara noastră a continuat să exporte cereale. Mai exact, România a exportat 1,06 milioane tone în perioada iulie-octombrie.

Importurile de grâu ale țării noastre în aceeași perioadă s-au ridicat la 16.135 tone, conform datelor Eurostat. Comisia Europeană arată că exporturile de grâu ale Uniunii Europene și Marii Britanii s-au redus cu 24% în ultimele patru luni.

Astfel, exporturile UE și Marii Britanii s-au ridicat la 7,84 milioane tone, iar importurile au totalizat 1,1 milioane tone, cu 10% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Principalele state exportatoare sunt Franța, cu 2,2 milioane tone, Lituania, cu 1,26 milioane tone, Letonia, cu 1,18 milioane tone și România, cu 1,06 milioane tone.

Exportul de porumb din statele comunitare plus UK au scăzut cu aproape 60%, până la 0,57 milioane tone. Importul de porumb a coborât cu aproape 20%, până la 5,8 milioane tone. Din totalul de 0,57 milioane tone, România a exportat aproape jumătate, respectiv 0,27 milioane tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...