Fabian Cancelarich, eroul Argentinei la Cupa Mondială din 1990, a încetat din viață la 58 de ani

Publicat: 15 mai 2024, 20:54, de Mariana Olteanu, în SPORT , ? cititori
Fabian Cancelarich, eroul Argentinei la Cupa Mondială din 1990, a încetat din viață la 58 de ani

Este doliu în lumea sportului! Fabian Cancelarich, unul dintre portarii de marcă ai Argentinei la Cupa Mondială din 1990, desfășurată în Italia, a încetat din viață marți, la vârsta de 58 de ani. Cunoscutul sportiv s-a stins în urma unui stop cardiac.

Vestea morții lui Fabian Cancelarich a fost dată de către surse din cadrul clubului Ferro Carril Oeste, citate de EFE. Clubul a transmis un mesaj de profundă tristețe și regrete, menționând contribuția semnificativă a lui Fabian Cancelarich, care a fost vicecampion mondial cu echipa Argentinei în 1990 și a fost portarul echipei Ferro Carril Oeste între 1986 și 1999.

Fabian Cancelarich se afla la antrenamente când a suferit stopul cardiac. Ulterior, acesta  a fost transportat de urgență la Spitalul General din Agudos Carlos Durand din Buenos Aires, unde, din păcate, a decedat.

Cine a fost Fabian Cancelarich

Debutul cariei sale a început în momentul în care a intrat în echipa Expreso Oeste. La acel moment, fotbalistul a reușit să atargă atenția  antrenorului legendar al selecționatei Argentinei la Cupa Mondială din 1986, Carlos Salvador Bilardo. Astfel, acesta a ajuns să fie unul dintre portarii echipei naționale a Argentinei și la Campionatul Mondial din 1990 din Italia. Pe parcursul carierei sale, el a apărat și culorile unor cluburi precum Belgrano de Cordoba, Newells, Huracan, Talleres de Cordoba, Platense și Central Cordoba de Rosario, precum și la echipa columbiană Millonarios, înainte de a ajunge la Ferro Carril.