Facebook e în lipsă de fonduri!

„Meta intenționează să utilizeze veniturile pentru scopuri corporative generale, care pot include (…) cheltuieli de capital, răscumpărări de acțiuni, achiziții sau investiții”, a precizat grupul lui Mark Zuckerberg, fără a precizat suma pe care dorește să o obțină și nici durata obligațiunilor.

Potrivit agenției de presă Bloomberg, Meta vrea să obțină între 8 și 10 miliarde de dolari. Suma ar urma să fie împărțită în patru împrumuturi, dintre care cel mai lung ar fi de 40 de ani, cu rate ale dobânzii cu 1,8 puncte procentuale mai mari decât cele ale obligațiunilor de trezorerie americane.

Săptămâna trecută, Meta a raportat rezultate financiare dezamăgitoare: veniturile sale trimestriale au scăzut pentru prima dată în istoria sa, iar profitul său net a scăzut cu 36% față de anul trecut, până la 6,7 miliarde de dolari.

Rețeaua de socializare, numărul doi mondial în materie de publicitate, se confruntă cu reduceri de buget din partea agențiilor de publicitate din cauza economiei precare și a concurenței altor platforme, precum TikTok, care este populară în rândul persoanelor mai tinere.

Trebuia să o facă demult

Situația arată mai rău decât în urmă cu trei luni”, a recunoscut recent Mark Zuckerberg.

Emiterea de obligațiuni este o „idee bună”, potrivit lui Dan Ives, analist la Wedbush Securities. „Ar fi trebuit să o facă cu mult timp în urmă”.

Spre deosebire de alți mari jucători din domeniul tehnologiei, Meta nu are datorii. Compania își va pune în aplicare strategia meteverse în mod agresiv, iar acest lucru necesită mult capital”, a declarat el pentru AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...