Falimentul City Insurance a dus la scumpirea polițelor RCA

Publicat: 01 nov. 2021, 13:29, de Otilia Caloian, în Business , ? cititori
Falimentul City Insurance a dus la scumpirea polițelor RCA
Foto credit: pixabay.com

Falimentul societăţii City Insurance a condus la creşterea preţurilor RCA şi la diminuarea comisioanelor de intermediere a acestor tipuri de asigurări.

Reprezentanții din asigurări dau vina pe falimentul City Insurance pentru prețurile explodate ale polițelor RCA. De asemenea, se plâng că tot din cauza retragerii autorizaţiei de funcţionare a societăţii City Insurance SA, asigurătorii nu mai pot percepe comisioane foarte mari, iar brokerii evită să încheie asigurări RCA pentru clienţii din categoriile cu risc ridicat.

Potrivit unui comunicat al asociaţiei Asociaţiei Centrul de Consultanţă şi Parteneriat în Asigurări (CCPA), în ultima perioadă, „asigurătorii s-au întrecut în scăderea comisioanelor de distribuţie privind contractele RCA, pentru anumite categorii de autovehicule şi activităţi”.

„Sunt vizate activităţile de taxi, rent a car, transport internaţional de mărfuri, proprietarii de autovehicule persoane fizice cu vârsta mai mică de 25 – 27 de ani, sau poliţe cu valabilitatea mai mică de 6 luni, pentru care comisioanele tind către zero”, susţin reprezentanţii asociaţiei.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele