Fără rechizite și bani de navetă, în școli. Oficial al Ministerului Educației: Nu sunt motive pentru întârzieri

În curând vor fi patru luni de la începutul anului școlar 2022 – 2023 și elevii săraci încă mai așteaptă ghiozdanele cu rechizite promise de Guvern, iar elevii și profesorii navetiști primesc promisiuni, când se ridică problema deconturilor la transport.

Secretarul de stat pe învățământ preuniversitar Sorin Ion, spune că vina pentru orice întârziere în livrarea pachetelor cu rechizite revine inspectoratelor din teritoriu sau școlilor.





“Nu am semnale că sunt astfel de probleme. E posibil să fie, dar atunci e o problemă între inspectorat și școală. Inspectoratele achiziționează rechizitele. Noi am transmis banii din timp. Nu avem cum să trimitem la unele inspectorate și la altele nu. Se poate și ca pachetele să fie la inspectorate, dar școlile să nu le ridice. Voi verifica situația’, a declarat Sorin Ion, pentru “România liberă”.

Secretarul de stat spune că anul acesta sunt mai puțini beneficiari ai programului.

“Sunt puțini beneficiari, pentru că au primit acele vouchere. Valoarea pachetului pentru rechizite este mică oricum, 25 de lei, dacă îmi aduc bine aminte”, ne-a mai explicat Sorin Ion.

Citește mai departe pe România Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...