Fără spectatori la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul acesta ar putea avea loc fără spectatori, a declarat vineri pentru AFP conducătoarea comitetului de organizare japonez, Seiko Hashimoto, cu mai puţin de trei luni înaintea evenimentului.

Deși inițial se punea problema desfășurării Jocurilor Olimpice fără spectatori străini, acum situația s-a schimbat la 180 de grade. Doamna Hashimoto a avertizat că „ar putea exista o situaţie în care nu am putea autoriza prezenţa spectatorilor”, adăugând că Jocurile vor fi un succes doar dacă organizatorii vor putea proteja în totalitate spectatorii şi populaţia japoneză.

În timp ce sistemul sanitar japonez se află deja sub o presiune intensă, Tokyo-2020 a fost criticat pentru că a cerut colaborarea personalului medical japonez pentru olimpiadă, iar doamna Hashimoto a spus că absenţa spectatorilor ar putea uşura această presiune.

Dacă evenimentul ar trebui modificat, ar fi în ceea ce priveşte spectatorii”, a subliniat conducătoarea comitetului de organizare, menţionând că „acesta este un domeniu în care am putea fi în măsură să reducem preocupările populaţiei în privinţa sistemului spitalicesc”.

Cu toate acestea, carantina pentru participanţii la JO 2020 nu va fi necesară, iar vaccinările nu vor fi obligatorii. Seiko Hashimoto a menţionat că regulile vor continua să fie îmbunătăţite, dar s-a declarat convinsă că Jocurile pot fi organizate într-un mod „sigur”.

Confruntaţi cu incertitudinea legată de evoluţia pandemiei de Covid-19, organizatorii au amânat până în iunie decizia privind prezenţa sau nu a spectatorilor locali.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...