Farfuria cu droguri: captură neașteptată la Brăila

Publicat: 26 mart. 2024, 10:17, de Radu Caranfil, în ACTUALITATE , ? cititori
Farfuria cu droguri: captură neașteptată la Brăila

Într-o dimineață liniștită, la Brăila, o patrulă de jandarmi a avut parte de o surpriză de proporții atunci când au oprit trei indivizi pentru un control de rutină. Motivul? Unul dintre ei, cu un comportament demn de Oscar, a coborât din mașină purtând o farfurie în mână. Și nu, nu era micul dejun, ci o „rețetă” mai deosebită.

Sub folia de staniol care acoperea farfuria, jandarmii au descoperit o substanță albă, posibil cu efect psihoactiv. Dar aici nu se termină spectacolul culinar! În plus față de „specialitatea” sa, individul a dezvăluit și alte ingrediente deloc comune: un card și un tub. Ei bine, dincolo de aparențe, nu pare a fi o rețetă pe care o găsești în orice cartea de bucate.

Și ca să adauge și mai mult condimente în poveste, același personaj a scos la iveală și un cuțit. Este posibil ca el să fi crezut că se află în fața unui concurs de gătit cu ingrediente neconvenționale, dar jandarmii au simțit mirosul „gustărilor” sale suspecte.

În mod surprinzător, indivizii au ales să nu dezvăluie rețeta secretă pe care o ascundeau în mașină, iar investigațiile continuă. Cu toate acestea, experții culinari din zonă speculează că „Bombonica de Bucurie în Folie de Aluminiu” pregătită de acești „bucătari” plini de fantezie s-ar putea să nu fie pe gustul tuturor.

Lecția gastronomică a zilei este că dacă vrei să îți încânți papilele gustative, e bine să apelezi la un bucătar de renume. Iar dacă ai întâlnit vreodată o farfurie acoperită cu staniol într-un control de rutină, ar putea fi momentul să te gândești dacă mai ești într-un supermarket sau ai ajuns în cel mai neașteptat restaurant underground al orașului! „Prăjitura Psihedelică a Răsfățului” e o rețetă dificilă. Mare păcat să consumi ingrediente degeaba.