Fenomen îngrijorător în Vaslui: Numărul gravidelor minore s-a dublat. Majoritatea își abandonează bebelușii

Un fenomen îngrijorător are loc în județul Vaslui, acolo unde numărul gravidelor care au sub 15 ani s-a dublat în primele șase luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Direcția de Sănătate Publică din județ arată că zece fete din Vaslui au devenit mame la vârsta la care normal ar fi ca acestea să se joace și să se bucure de copilărie. Conform autorităților, majoritatea cazurilor provin din zona rurală.

„Potrivit datelor DSP Vaslui, au fost înregistrate la nivelul judeţului zece gravide cu vârsta de sub 15 ani faţă de cinci câte au fost înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2020. La categoria între 15 şi 19 ani au fost înregistrate 195 de gravide în prima jumătate a acestui an faţă de 190 în aceeaşi perioadă a anului trecut”, a spus Roxana Popescu, de la DSP Vaslui.

Din nefericire, marea majoritatea a „copiilor care fac copii” își abandonează nou-născuții și îi încredințează spre creșterea asistenților maternali. Cazurile în care copiii deveniţi părinţi îşi cresc nou-născuţii singuri sunt foarte puţine. 

„În cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Vaslui, există două minore care au, în momentul de faţă, copii. 

Suntem mulţumiţi totuşi că au acceptat să fie monitorizate pe toată durata sarcinii de asistenta medicală comunitară şi au beneficiat, astfel, de îngrijiri de specialitate, de îndrumări, de vizite la medicul de familie de tot ceea este necesar pentru ca sarcina să decurgă bine şi copilul să fie în siguranţă”, spune Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui, conform Antena3.

În primul semestru al acestui an, au fost înregistrate cu 100 mai multe femei care au rămas gravide faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 
 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole