Protest la ministerul Agriculturii. Fermierii, nemulțumiți de excluderea despăgubirilor de secetă

Fermierii pichetează, luni, sediul Ministerului Agriculturii. Reprezentanții Asociației Forța Fermierilor protestează faţă de neincluderea despăgubirilor de secetă pentru culturile de primăvară în proiectul Legii Bugetului de Stat.

„Considerăm că singura soluţie pentru ca ministrul Adrian Oros să îşi recâştige încrederea fermierilor este să demareze de urgenţă, consultări cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, cu preşedinţii celorlalte partide din coaliţia de guvernare, cu preşedinţii partidelor de Opoziţie, pentru votarea, în unanimitate, a unui amendament la Legea Bugetului de Stat, care să includă aceste despăgubiri, atunci când proiectul va ajunge în Parlament. Apreciem că cea mai simplă soluţie, ar fi menţionarea ca aceste despăgubiri să fie plătite din Fondul de Rezervă al Guvernului”, transmite asociaţia.

Consiliul Director al Asociaţiei Forţa Fermierilor face apel la parlamentari „să lase pentru o zi lupta politică şi să îşi dea mâna pentru a vota amendamentul la Legea Bugetului de Stat care să permită plata despăgubirilor de secetă”.

„Nu există nicio o alternativă la votarea unui amendament pentru plata despăgubirilor de secetă. Orice discuţie privind alte variante, nu reprezintă decât o tentativă de a-i amăgi pe fermieri. Oricine susţine aşa-numitele „măsuri alternative” nu face decât să prelungească suferinţa fermierilor români şi îl face scăpat pe ministrul Oros de răspunderea publică în a-şi respecta cuvântul dat în faţa fermierilor. Pentru Asociaţia Forţa Fermierilor, acest lucru este inacceptabil, noi nu ne târguim cu soarta agriculturii naţionale. Despăgubirile trebuie acordate sau cineva va plăti un preţ politic foarte mare, mai devreme sau mai târziu. Şi noi nu ne dorim asta. Noi dorim să colaborăm cu toate partidele, şi de la Putere şi din Opoziţie, şi să cooperăm cu orice ministru al Agriculturii, ce este desemnat de decidentul politic. Reamintesc că noi nu avem revendicări politice, nu vrem demisia cuiva, nu dorim decât ca ministrul Agriculturii să îşi respecte cuvântul dat în faţa fermierilor”, a declarat Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...