Ferrari-ul lui Michael Schumacher, scos la vânzare. Prețul de pornire anunțat (VIDEO)

Celebra casă de licitaţii Sotheby a anunţat că monopostul Ferrari F300, care i-a aparţinut lui Michael Schumacher, va fi scos la vânzare. Este singura maşină din lume care a câştigat toate cursele Formula 1 la care a participat.

Mai mult decât atât, este singurul F300 cu un record perfect pe circuit. Cu Schumacher la volan, maşina a câştigat toate cele patru Grand-Prix-uri în care a concurat.
Pe 7 ianuarie 1998, Ferrari a invitat peste 800 de jurnalişti la Maranello pentru a-şi prezenta noua maşină, F300. Michael Schumacher, pilotul secund Eddie Irvine, preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo şi managerul Jean Todt, au fost prezenţi şi ei la această prezentare.Maşina venea cu un motor Tipo 047 de 3 litri, care dezvolta 800 cai putere şi o putere maximă de 17.500 rpm.

Nu a mai fost văzut în public

Pe 25 august 1991 a debutat în Formula 1, pe circuitul de la Spa (Belgia), pilotul Michael Schumacher. S-a calificat direct de pe locul 7 pentru Jordan şi a câștigat poziţii la start, dar a fost nevoit să abandoneze după primul tur, din cauza unei defecţiuni la ambreiaj.

A câştigat apoi 7 campionate mondiale, 91 de curse şi a ajuns de 155 de ori pe podium.
Michael Schumacher, acum în vârstă de 51 de ani, a suferit un accident grav la schi în decembrie 2013, la Meribel. De atunci, el nu a mai fost văzut în public.

Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă. El a fost transferat la 18 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland.

La peste opt ani de la accidentul de schi pe care l-a suferit în Alpii francezi se cunosc foarte puţine lucruri despre starea de sănătate a lui Schumacher.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole