„Festivalul Cireșelor” de la Păulești. Cât cer producătorii locali pe kilogram

Localitatea Păulești, județul Prahova, găzduiește în acest weekend „Festivalul Cireșelor”, o manifestare intrată în tradiție deja, unde vizitatorii pot să se bucure din plin de renumitele cireșe de mai și la prețuri rezonabile. 

Cultivarea cireșelor este o tradiție și reprezintă mândria și emblema comunei Păulești, localitatea aflată la 10 km de Ploiești și 90 de km de Capitală.
Cei interesați să cumpe cirese, trebuie să știe că la producătorii locali prețul este de circa 30 lei/kg, dar probabil va mai scădea în următoarele zile. În Capitală, însă, este de câteva ori mai mare și s-a pornit de la 175 lei/kg.
Producătorii lucrează încă de dimineața pentru a culege fructele, iar tarabele improvizate la poarta fiecărei gospodării din comuna Păuleşti sunt încărcate de cireșe dulci și aromate, informează Ministerul Agriculturii. 

Evenimentul va fi organizat în Parcul cu Castani din centrul localității, iar pe parcursul celor două zile sunt așteptați să destindă atmosfera artiști și interpreți renumiți.

Cultivate din cele mai vechi timpuri, cireșele sunt apreciate, deoarece conțin nutrienti benefici organismului, precum și foarte mulți antioxidanți, prin aportul de vitamina C.

 

3 COMENTARII

  1. Am fost pana acolo si ce sa vezi, festivalul cireșelor era plin de mici, bere si costițe. Cireșele le gasesti la porțile oamenilor proaspăt culese din copac. Prețurile se fac in mare parte in functie de masina sau cum esti îmbrăcat. Dezamagire totala, măcar stiu sa nu mai merg niciodata.

  2. Am fost la acest mare festival al cireselor si e o mare teapa. Preturi mari si calitate proasta. Dar…deh….m-am luat si eu dupa reclama. M-am dus apoi si la magurele, unde am gasit marfa de calitate si mult mai ieftina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole