Festivalul „Maria Lătărețu” la a 27-a ediție

Gorjul și Târgu Jiul sunt, am putea spune, începând de marți, 25 octombrie, în sărbătoare. Începe a 27-a ediție a Festivalului de muzică populară „Maria Lătărețu”. Așa că, lumea bună a cântecului popular, numind aici specialiștii și interpreții acestuia, se adună la Gorj pentru un eveniment de excepție.

În fapt, este un omagiu adus marii interprete a muzicii populare, Maria Lătărețu, cea care cânta Mai ții minte tu, dragă Mărie… Marți, 25 octombrie, începând cu ora 12:00, va avea loc la sediul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” preselecția soliștilor vocali și instrumentiști care vor reprezenta județul Gorj la cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătărețu”.

Cei care doresc să participe, atât soliști vocali, cât și instrumentiști, acestea fiind secțiunile concursului, trebuie să aibă între 16 și 35 ani. Până pe 4 noiembrie, concurenții trebuie să trimită fișa de concurs însoțită de partituri și o copie a actului de identitate. Documentele se trimit fie Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, fie Ansamblului Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”.

Spectacolele-concurs vor avea loc pe 9 și 10 noiembrie. Premiile vor fi decernate pe 11 noiembrie, atunci când Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” va susține un spectacol de excepție alături de invitații săi.

Juriul concursului va fi alcătuit din etnomuzicologi, folcloriști, interpreți celebri, redactori muzicali, profesori, dirijori, toți personalități marcante în domeniu, precum și din autorități locale.  Festivalul „Maria Lătărețu” cu a sa a 27-a ediție, se reia după doi ani de pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...