Festivalul românesc din cimitir, de care probabil nu ați auzit: „Parastasul piraților nemaipomeniți”!

Sulina a fost în acest weekend invadată de turiști, care au fost atrași aici de un eveniment  organizat în cimitirul maritim al orașului, unde sunt îngropați pirați, prințese, marinari străini, funcționari europeni, oameni de diverse confesiuni. De fapt, un festival vesel, numit „Parastasul piraților nepomeniți”!

Cu petreceri, cu slujbe religioase în cimitirul maritim din Sulina, cu pomană în care peste 1000 de turiștii au fost serviți cu fasole cu  ciolan și borș de pește din Delta Dunării. Așa au fost pomeniți și sărbătoriți cei îngropați aici, în cimitirul în care se află singurul mormânt din Europa pe care se găseşte celebrul semn al piraţilor: craniul cu două oase încrucişate. Ideea organizării Parastasului piraților, așa se numește sărbătoarea, aparține unui bucureștean îndrăgostit de Sulina, Gelu Tușu.

Am întrebat dacă cineva a făcut parastas personalităților și personajelor din comitirul de aici, de la Sulina. Mi s-a răspuns că nu, că nu au pe nimeni aici. Și de cinci ani organizez acest festival”, a spus Gelu Tușu.

În lipsa locurilor de cazare

De la an la an, numărul turiștilor atrași de ineditul eveniment este din ce în ce mai mare. În lipsa locurilor de cazare, mulți turiști au găsit găzduire la Crișan, fiind aduși cu ambarcațiunile, spune Corina Davidov de la Asociația Delta Dunării.

Parastasul piraților nepomeniți” deschide sezonul evenimentelor în Delta Dunării. Asociația Delta Dunării este și va fi implicată în a organiza și a promova evenimentele care prin simplitatea lor aduc destinația în atenția turistului”.

La doar câțiva pași de plaja sălbatică a Sulinei, pe scena Parastasului piraților Mihai Mărgineanu a îndemnat toți participanții: “hai să cântăm să se audă până în Insula Șerpilor!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...