Fetiță omorâtă de grindină!

În orașul catalan Las Bisbal d’Empordà – Spania, a plouat marți seară cu grindină. Mai bine spus, cu niște cataroaie de pietre care au făcut prăpăd prin parcuri și asupra clădirilor.

Dar și pentru oameni a fost cumplit, căci peste 30 de persoane au fost rănite de bucățile de gheață. Ba, din păcate, o piatră de asta a lovit în cap o fetiță de nici doi ani, pe care a omorât-o!

Furtuna violentă, amestecată cu ploaie și grindină, s-a iscat din senin. Și odată cu ea haosul. Cum am zis, mai bine de 30 de persoane au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, căci s-au pomenit cu pietre în cap și nu doar. La spital au ajuns și doi tineri cu o fetiță de 20 de luni, care, de asemenea, fusese lovită de o piatră când au început ploaia și grindina. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, copilul a murit peste noapte.

Furtuna și grindina, iscate pe fondul fluxului de curenți reci între Europa centrală și nordul Mediteranei, au mai fost înregistrate și în alte orașe din provincia Girona. Pagubele produse sunt însemnate. Au fost sparte gemurile caselor, mașinilor, magazinelor, au căzut acoperișuri și copaci. E cea mai mare furtună produsă de la începutul anului în zonă. Așa cum și pietrele sunt cele mai mari care au căzut în timpul unor precipitații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...