Fiecare maghiar care are cel puțin un copil, primește de la stat 900 de euro. Ungaria împarte cu cetățenii creșterea economică

Toți cetățenii maghiari care au cel puțin un copil, vor primi înapoi de la stat impozitul pe venit. Anunțul a fost făcut de ministrul ungar al Finanțelor. Aproape 2 milioane de maghiari vor încasa astfel, în medie, circa 900 de euro.

Statul maghiar va restitui către 1,9 milioane de persoane impozitul pe venit plătit de acestea. Practic, o cincime din populația țării va primi bani înapoi. Suma totală alocată este de 600 de miliarde de forinți (1,69 miliarde de euro), scrie Hirado.

Plățile vor fi făcute până în februarie 2022, a anunțat ministrul ungar al Finanţelor, Mihály Varga.

Beneficiarii vor afla regulamentul în această toamnă

Vor beneficia de această măsură toți cetățenii maghiari care cresc cel puțin un copil, guvernul urmând să elaboreze în cursul toamnei regulamentul detaliat al plăților.

Ministerul Finanţelor din Ungaria se aşteaptă ca, în cazul în care relansarea economică va continua, creşterea economică să fie de 7% în acest an, a subliniat Mihály Varga.

Dacă Guvernul de la București ar lua o decizie similară, calculată la un salariu mediu net de 3.541 de lei, din care impozitul pe venit luat de stat este 393 de lei și un număr de 1,9 milioane de beneficiari, impactul financiar al măsurii ar fi de aproape nouă miliarde de lei, respectiv 1,8 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Șoc în Europa: Ungaria a decis să iasă din Uniunea Europeană

Premierul maghiar Viktor Orban a făcut un anunț încredibil în discursul de Anul Nou adresat cetățenilor care va zgudui întreaga Europă și nu numai. Viktor...