Fiica fondatorului Zara preia azi frâiele unui gigant fast-fashion: Cine este Marta Ortega

Marta Ortega, fiica multimiliardarului Armancio Ortega, preia azi frâiele gigantului spaniol Inditex, compania-mamă a Zara. Marta îl va înlocui pe Pablo Isla, care este președintele Inditex din 2011.

Grupul de fast fashion Inditex deține opt mărci, printre care Zara, Berskha, Pull&Bear și Massimo Dutti.

Descrisă ca fiind discretă și rezervată, Marta Ortega a fost pregătită de câțiva ani pentru a-i urma tatălui ei în fruntea holdingului cu 6.500 de magazine și 174.000 de angajați. Abia toamna trecută a fost oficializată numirea sa. „Ne pregătim pentru această tranziție de mult timp”, a declarat Pablo Isla la o conferință de presă. „Marta este în companie de 15 ani și a  condus o mulțime de proiecte”.

A fost vânzătoare într-un magazin Zara

Născută la 10 ianuarie 1984, Marta Ortega a crescut în  La Coruna, un oraș situat în vestul Spaniei. Absolventă a Școlii Europene de Afaceri din Londra în 2007, a făcut primii pași, incognito, în grupul de familie ca vânzătoare într-un magazin Zara din capitala Marii Britanii. Ulterior, a lucrat în compartamente de design, dar  nu a deținut o funcție executivă și nici nu a gestionat o filială Zara.

Marta, care va primi un milion de euro pe an la conducerea Inditex, “este foarte bine pregătită pentru această funcție” , subliniază Alfred Vernis, profesor la școala de afaceri Esade și fost director al grupului de textile Zara, amintind că va fi spijinită de doi dintre unchii săi materni care ocupă funcții de conducere în cadrul grupului.

Nu în ultimul rând, iată că Ortega devine președinte începând cu 1 aprilie, când Isla își termină cariera de 17 ani la retailer. De asemenea, compania creează un nou comitet de management, format din șefii diferitelor mărci împreună cu alți directori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...