Fina Monicăi Anisie joacă alba-neagra cu amenda de la spitalul controlat de șeful masonilor

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB), Oana Nicolescu, fina fostului ministru al Educației din cabinetul Orban, se contrazice singură în documente oficiale când vine vorba despre amenda aplicată pentru efectuarea ilegală de teste RT-PCR, în perioada august-septembrie 2020, de către Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ,,Grigore Alexandrescuˮ București controlat de către șeful masonilor din România, controversatul Radu Ninel Bălănescu.

Uite amenda…

În urma mai multor sesizări, dar și a verificărilor din teren, pe 3 decembrie 2020, directorul executiv al DSPMB, Oana Nicolescu, îi comunică scris unei doctorițe care a sesizat că la Spitalul Grigore Alexandrescu s-au efectuat ilegal teste RT-PCR, că „Pentru neconformitățile constatate a fost sancționată unitatea sanitară (nr. Spitalul Gr. Alexandrescu) conform HG 857/2011, art.3, lit.e, cu amendă contravențională în valoare de 40.000 de lei și a fost interzisă activitatea de testare RT-PCR până la obținerea Autorizației Sanitare de Funcționare pentru laboratorul de biologie moleculară”. 

Surprinzător, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, dr. Alexandru Ulici, a precizat către PUTEREA că „Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” nu a fost amendat de către DSPMB pentru că nu are laborator de analize propriu, testele RT-PCR au fost efectuate în laboratorul externalizat”.

Numai că, ceea ce nu spune managerul Alexandru Ulici este faptul că laboratorul spitalului a fost externalizat, printr-un contract de asociere în participațiune, către firma Impact Laboratory S.R.L. București. 

Ulterior, aplicării acestei amenzii contravenționale, Ministrul Sănătății condus la acea vreme de Vlad Voiculescu precizează pentru PUTEREA că „Lista unităților sanitare care au realizat activitatea de testare RT-PCR în cadrul Programului național de supraveghere și control a bolilor transmisibile prioritare este aprobată prin Ordinul ministrului Sănătății nr. 377/2017 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate publică pentru anii 2017 şi 2018, cu modificările și completările ulterioare ” și „În cadrul acestei liste nu sunt incluse Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Grigore Alexandrescuˮ București și S.C. Impact Laboratory S.R.L. București”. 

Ca atare, nici Spitalul Grigore Alexandrescu și nici firma Impact Laboratory S.R.L. București” nu erau acreditate să efectueze teste RT-PCR. Dar cu toate acestea au efectuat.

Mai mult, directorul executiv al DSPMB, Oana Nicolescu, sesizează Ministerul Sănătății condus la acea vreme de liberalul Nelu Tătaru că Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” București condus de tandemul Ulici-Bălănescu, de fapt de șeful masonilor, a efectuat ilegal teste RT-PCR.

Ba, nu mai e amenda…

Surprinzător, pe 14 iunie 2021, Oana Niculescu transmite către PUTEREA că „SpitalulClinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” nu a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 40.000 de lei în anul 2020″.

De asemenea, „pentru nerespectarea structurii funcționale autorizate a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă conform HG nr.857/2011, art 3, lit.e în valoare de 40.000 lei societății care deținea laboratorul de analize medicale și a fost interzisă activitatea de testare RT-PCR, până la obținerea autorizației de funcționare pentru laboratorul de biologie moleculară”.

Însă, tot fina Monicăi Anisie de la șefia DSPMB ne-a mai comunicat că „În anul 2020, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a efectuat testarea RT-PCR în colaborare cu mai multe laboratoare de analize medicale” iar „în perioada august-noiembrie 2020 au fost testați 2.330 de pacienți ai Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Când a spus adevărul Oana Nicolescu?

Poate, totuși ministrul Sănătății, Ioan Mihăilă, va clarifica când a spus adevărul directorul executiv al DSPMB, Oana Nicolescu despre amenda de 40.000 de lei de la Spitalul Grigore Alexandrescu: pe 3 decembrie 2020 sau pe 14 iunie 2021!

Mai trebuie precizat că din 2007, Radu Ninel Bălănescu, șeful Marii Loji Naționale din România (MLNR), este directorul medical al  Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ,,Grigore Alexandrescuˮ București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...