Flagrant: mită la Poliția de Frontieră! Ca să nu intre în carantină la intrarea în țară, șoferii dădeau 50-100 de euro șpagă

Mai mulți polițiști de frontieră din județele Satu Mare și Maramureș sunt suspectați că au luat mită. Prin urmare, D.G.A. și procurii de caz efectuează joi, 23 septembrie, percheziții domiciliare la imobile acestora. Ca să nu intre în carantină la intrarea în țară, șoferii dădeau 50-100 de euro șpagă. Un agent a fost prins în flagrant, în timp ce primea 200 de euro șpagă.

Sunt vizați polițiștii de la punctul de trecere al frontierei Petea, precum și alte persoane care aparțin de SPF Petea.

Activitățile se desfășoară într-un dosar penal, în care s-a colaborat inclusiv cu autoritățile maghiare. Este vorba de comiterea mai multor infractiuni de corupție (luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită), dar și alte infracțiuni (fals informatic, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată), săvârșite de agenți de poliție de frontieră cu funcții de execuție.

Este vorba de pretinderea și primirea, în mod direct sau prin intermediul conducătorilor auto ai unor mijloace de transport în regim internațional, a unor sume de bani, cuprinse între 50 și 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din țări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României„, se arată într-un comunicat al procurorilor.

Flagrant pentru un agent al Poliției de Frontieră

Ofițerii D.G.A. și procurorul au realizat prinderea în flagrant a unui agent de poliție de frontieră. Acesta primea suma de 200 de euro, pentru ca unele persoane să nu fie introduse în carantină.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației se dezice de lucrătorii instituției care încalcă legea. În funcţie de rezultatele cercetării şi de calitatea procesuală a lucrătorilor, vor fi dispuse măsuri în conformitate cu Legea 360 din 2002 privind Statutul Poliţistului, anunță instituția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...