Flitul transparent al lui Patzaichin pentru Cioloș și omul lui Nicu Gheară

De fiecare dată când se schimbă guvernul, se agită, se bagă în seamă, emite judecăți de valoare și cere să fie ascultat. Vorbește în numele asociației X sau a coaliției Y, adică despre totul sau nimic. Este vorba despre Dragoș Anastasiu, omul susținut și promovat în plan mediatic și de controversatul om de afaceri Nicu Gheară.

De prin anii 2000 s-a tot agitat pe zona turismului, mai ales pe segmentul agențiilor de turism, fiind o perioadă chiar președintele ANAT. Cum se schimba ministrul sau secretarul de stat care răspundea de turism, hop și Anastasiu la ușa acestuia. Câteva poze, o declarație două și… nimic concret. Vorbe și numai vorbe.

Până într-o zi de la începutul anului 2019 când Consiliul Concurenței îi aplică firmei pe care o controla – Touring Europabus România, cea mai mare amendă din domeniul turismului de circa 1.100.000 euro pentru practic anticoncurențiale, adică pentru „aranjarea” prețurilor între agenții.

A vrut să candideze pentru Parlament în 2016 pe lista PNL, dar când au văzut CV-ul său, liberalii au renunțat și au acceptat-o pe partenera acestuia Hildegard Brandl, care n-a avut noroc. De asemenea, el a mai încercat niște aranjamente pe zona turismului și pe vremea guvernului Orban, chiar debarcarea secretarului de stat Răzvan Pîrjol, dar fără prea mare impact, poate și din cauza faptului că epidemia de corovirus i-a cam stricat feng-shui-ul.

Însă, a revenit în forță imediat după anunțarea cabinetului PNL-USR-UDMR condus de Florin Vasile Cîțu. S-a înfățișat imediat la ușa noului ministru al Economiei, useristul Claudiu Năsui, cerându-i demiterea secretarului de stat pentru turism Răzvan Pîrjol și Năsui s-a conformat oarecum retregându-i acestuia atribuțiile pe turism.  

Dar, în goana disperată după imagine, tandemul din fruntea USR-PLUS, Dan Barna-Dacian Cioloș, a anunțat transparentizarea şi depolitizarea procesului de numire a guvernatorului Administrației Rezervaţiei Bioseferei Delta Dunării înființând un comitet consulativ pentru numirea noului guvernator din care urma să facă parte și Ivan Patzaichin.

Fiind proprietarul unui resort din Delta Dunării şi membru în conducerea asociaţiei neguvernamentale Eco Delta Dunării, dar mai ales având relații excelente cu Cioloș, Dragoș Anastasiu s-a băgat imediat în seamă apreciind drept „un moment istoric” decizia USR PLUS de a transparentiza şi depolitiza procesul de numire a guvernatorului Rezervaţiei. 

„Mi se pare că este un moment istoric. Faptul că nişte partide politice, o alianţă renunţă la tot ceea ce noi toţi am numit de-a lungul timpul ‘goana după funcţii’, cumva de înţeles pentru că scopul oricărui politician este să ajungă într-o funcţie să poată influenţa direct, iar această alianţă pune un astfel de rol în dezbatere publică şi nominalizează un simbol al României ca şi coordonator al grupului care să vină cu propuneri, mi se pare că trăiesc un vis frumos. Îmi doresc lucrul acesta şi pentru alte roluri importante din conducerea statului român”, a declarat Dragoş Anastasiu. Numai că, imediat după acest moment istoric Anastasiu, dar și USR-ul lui Barna și PLUS-ul lui Cioloș au fost aduși cu picioarele pe pământ, adică flituiți tocmai de Ivan Patzaichin.

„Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect. Sunt mulți oameni de calitate în Tulcea, și sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora și fără mine. Așa că mă voi retrage din aceasta activitate. Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei și la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu și mereu acest lucru, sau prin prezența mea să pun în pericol acest proces. Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase și le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârșit”, a scris Ivan Patzaichin pe Facebook

Practic, Ivan Patzaichin și-a dat seama că Delta Dunării nu are nevoie de sfaturile trasparente ale unui Cioloș sau Dragoș Anastasiu, adică de jocurile politice ale unor oportuniști care vor decât să-și cosmetizeze imaginea.

Pentru Ivan Patzaichin și locuitorii din această zonă, Delta Dunării este doar cea din descrierea lui Geo Bogza, adică „mirificul teritoriu, patrie a pelicanilor și a egretei, unde atâtea pământuri s-au lovit de ape doar în cursul câtorva generații”.

Așadar, Cioloș a fost flituit aruncat din lotca lui Patzaichin și continuă să joace doar pe ritmurile impuse de Anastasiu, omul inventat și promovat de Nicu Gheară!

Mai multe articole...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole