Florin Barbu atrage atenția fermierilor; „Doar până pe 7 iunie se mai primesc cereri pentru subvenții!”

Publicat: 03 iun. 2024, 18:24, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Agricultura , ? cititori
Florin Barbu atrage atenția fermierilor; „Doar până pe 7 iunie se mai primesc cereri pentru subvenții!”
Foto: smartagri.ro

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, atrage atenția tuturor fermierilor români că doar până vineri, 7 iunie, se mai pot depune cererile pentru subvenții pentru anul acesta. După aceea, nici o cerere nu va mai fi luată în considerare.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Florin Barbu, ministrul Agriculturii, transmite:

„Reamintesc tuturor fermierilor că data de 7 iunie este termenul limită de depunere a cererilor unice de plată. Este important să se încadreze în acest termen, deoarece potrivit noilor reguli ale Politicii Agricole Comune nu mai există perioadă de depunere cu penalități”.

Florin Barbu mai atrage atenția și că după data de 7 iunie, orice modificare a datelor declarate în cererea de plată trebuie notificată în scris la APIA, în termen de 15 zile de la data modificării.

„Mulțumesc tuturor colegilor de la APIA, care au lucrat și lucrează la foc continuu zilele acestea pentru a-i sprijini pe fermieri în depunerea documentelor necesare. Suntem pe ultima sută de metri cu depunerea de către fermieri a actelor pentru a le putea acorda  sprijinul de care au nevoie”, a transmis ministrul Agriculturii colegilor săi.

În același timp, fermierilor le transmite că „angajații Ministerului Agriculturii vă sunt alături, astfel încât la 16 octombrie să începem plățile subvențiilor pentru fermieri, ca să își poată continua  activitatea în cele mai bune condiții!”.

Până acum, aproape 660.000 de fermieri au depus deja cereri unice de plată pentru campania 2024.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Ionuț Barbu, reprezentant al Partidului Social Democrat, a luat parte marți la o întâlnire productivă cu mai mult de 200 de fermieri din județul Alba.

În cadrul acestei întâlniri, ministrul a detaliat diverse programe de finanțare destinate crescătorilor de animale. Scopul principal al vizitei a fost de a oferi fermierilor sprijinul necesar pentru a contribui la dezvoltarea sustenabilă a sectorului agricol local.

Florin Barbu a accentuat necesitatea sprijinirii sectorului agricol și a fermierilor, punând în evidență măsurile de finanțare disponibile atât la nivel european, cât și național. Aceste măsuri sunt menite să ajute fermierii să-și dezvolte afacerile în mod sustenabil.

Prin intermediul programelor prezentate, se urmărește îmbunătățirea competitivității fermierilor, modernizarea exploatațiilor agricole și ameliorarea condițiilor de viață în mediul rural.