Florin Cîțu, despre scandalul dintre Clotilde Armand și Romprest: Este important ca toți să respecte contractele

Premierul Florin Cîțu a intervenit, miercuri, în scandalul dintre primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și Romprest. Șeful Executivului spune că este important ca toți cei care „au acolo contracte semnate să le respecte și de o parte și de alta”.

Prim-ministrul a mai spus că a vorbit și cu prefectul Capitalei, Alin Stoica, solicitat de Clotilde Armand să declare stare de urgență în sectorul 1 pentru a putea contracta un nou serviciu de salubritate, câtă vreme Romprest refuză să ridice gunoiul. ”Sper ca Garda de Mediu să-și facă datoria”, a mai spus Cîțu, fără să spună clar dacă este sau nu de acord cu declararea stării de alertă.
Premierul a subliniat că ”este important ca să se respecte contractele. până la o dispoziție a instanței, contractele semnate trebuie respectate”.

Clotilde Armand acuză Romprest că refuză să ridice gunoiul de pe străzile Sectorului 1 și că exercită astfel un ”șantaj” la adresa ei. Pe de altă parte, compania de salubritate solicită plata unor facturi restante în valoare de câeva zeci de milioane de euro, pe care primăria le contestă ca fiind lucrări neexecutate sau efectuate la prețuri mult prea mari. În tot acest timp, străzile din Sectorul 1 sunt pline de gunoaie, iar locuitorii se plâng că nu mai fac față.

Scandalul nu s-a soluționat încă și nici nu se știe cum se va finaliza în condițiile în care Clotilde Armand a refuzat soluția propusă de prefectul Capitalei, prin care se dorea plata stațiilor de sortare direct de către Primărie pentru a debloca situația din prezent.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...