Florin Cîțu, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății. Ce spune despre victimele pandemiei

De Ziua Mondială a Sănătății, primul – ministru Florin Cîțu s-a referit la problemele cu care se confruntă sistemul dar și la cele ale victimelor pandemiei, indiferent că e vorba de cei care au avut de-a face cu boala sau doar cu efectele economice ale restricțiilor.

Conform premierului, tematica aleasă pentru anul acesta pune accent pe accesul echitabil la servicii de sănătate, obiectiv foarte important mai ales în contextul pandemiei prin care trecem din cauza unui virus care nu ține cont de nivelul de dezvoltare economică.

„Acces echitabil presupune existența unui sistem sanitar funcțional, la standardele prezentului, dar și solidaritate și responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi, cetățeni și reprezentanți ai autorităților, deopotrivă. De cealaltă parte, medicii și întreg personalul sanitar sunt adevărații eroi ai acestei perioade și le mulțumim pentru tot efortul pe care-l depun în slujba sănătății și a vieții. Consider important să ne mobilizăm pentru a reduce presiunea pe care o pun infectările cu noul coronavirus asupra sistemului sanitar, oferindu-le și pacienților non-COVID-19 șansa la sănătate”, susține premierul.

Conform acestuia, efortul de a pune capăt pandemiei trebuie să fie unul comun, concertat, deoarece o singură acțiune, un singur om sau o singură țară nu sunt de ajuns să învingă noul coronavirus.

„Suferința celor care s-au îmbolnăvit, viețile curmate de virus, dar și costurile economice și sociale de până acum ale pandemiei sunt argumente suficiente pentru a reflecta asupra soluțiilor pe care le avem la îndemână pentru a ieși cât mai curând posibil din această criză sanitară”, a mai spus Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole