Florin Cîțu: Nu am discutat despre o remaniere a Guvernului. De altfel, există un protocol în coaliție

După ședința coaliției de guvernare, premierul Florin Cîțu a declarat că nu a discutat despre remaniere guvernamentală, dar că va evalua miniștrii după fiecare acțiune, decizie, hotărâre de guvern, ordonanță, explicație publică. Totodată, la rectificarea bugetară, dacă unui minister i se va reduce bugetul, aceasta va fi „o bilă neagră” pentru deținătorul portofoliului.

„Nu știu unde s-a discutat despre remaniere. Eu n-am discutat despre remanieri. V-am spus doar că de fiecare dată voi respecta Constituția. Evaluarea miniștrilor se face în fiecare zi, cu fiecare acțiune a miniștrilor, decizie, HG, Ordonanță, explicație publică etc”, a afirmat prim-ministrul liberal.

Florin Cîțu a mai spus că execuția bugetului va fi un factor în evaluarea miniștrilor.

Despre o posibilă remaniere a unor miniștri USR PLUS, vicepremierul Dan Barna a spus că nu a existat nicio discuție, iar protocolul agreat după demiterea lui Vlad Voiculesc prevede „foarte clar” cum se iau deciziile.

„Nu a existat niciun fel de discuție pe remanieri. Avem un protocol agreat, cazul Vlad Voiculescu nu mai e posibil să se repete. Nu a existat până acum o solicitare sau vreo discuție. Pentru miniștrii noștri chestiunea remanierii nu este de actualitate. Nu e rolul meu să fac aprecieri despre miniștrii celorlalte partide. Aceste discuții le avem în interiorul coaliției. Acel acord prevede foarte clar că orice discuții despre remanierea altor miniștri se poate face doar în urma unei dezbateri și discuții în cadrul coaliției”, a declarat Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole