Florin Cîțu: Nu există un cadru legal care să le permită românilor să nu plătească factura la energie

Liderul PNL a declarat că nu există un cadrul legal prin care românilor să li se permită să nu plătească factura la energie electrică, iar apoi să nici nu aibă penalități. Florin Cîțu este de, totodată, de părere că Executivul trebuie să vină cu un cadru legal nou.

Fostul premier spune că ar fi bine ca Guvernul să vină cât mai repede cu un cadru legal nou, pentru că dacă nu o fac, afirmațiile din spațiul public îi fac pe români să încalce legea. Liderul PNL este de părere că oamenii care întâmpină probleme în achitarea facturilor la energie electrică ar trebui să fie sprijiniți de către actualul Guvern, iar cadrul legal actual ar putea fi modificat, eventual în vedere imposibilității de debranșare în următoarea perioadă.

Nu există un cadru legal şi nu a fost trecută nicio ordonanţă de urgenţă care să le permită românilor să nu plătească factura şi să nu mai aibă penalităţi. (…) Eu sper să vină cu un cadru legal, pentru că altfel această afirmaţie nu este susţinută de niciun cadru legal şi atunci îi îndemnăm pe români să încalce legea, ceea ce nu este corect. (…) Trebuie să fim foarte atenţi aici.Dacă Executivul vine cu un cadru legal nou, cu o ordonanţă de urgenţă prin care va spune că se interzice debranşarea în această perioadă, pentru că am făcut-o şi noi în stare de urgenţă, sau nu se plătesc penalităţi la facturi nu ştiu câte luni sau permitem ca facturile să fie plătite până în septembrie, pentru că asta este iarăşi o soluţie pe care putem să o facem după ce avem compensare ş.a.m.d. şi dacă există încă oameni care au probleme, trebuie să le permitem să plătească factura pe o perioadă mai lungă de timp”, a declarat Florin Cîțu, la Antena 3.

Cîțu despre soluțiile și măsurile menite să ajute populația

Șeful PNL a vorbit și despre soluțiile și măsurile menite să ajute populația, odată ce prețul facturilor la energie electrică a crescut simțitor.

Le-aş prioritiza, aş merge în primul rând către românii care într-adevăr au nevoie, către oamenii vulnerabili, către acele companii care sunt vulnerabile şi apoi aş extinde măsurile, dar trebuie să fim foarte clari: nu putem, şi acesta este mesajul din partea PNL, să vorbim de măsuri care să discrimineze sau să promitem că vom plăti toate facturile tuturor în economie. Asta ar fi o greşeală şi, la fel, să promitem tot felul de eliminări de taxe. Este complicat, este o situaţie de deficit bugetar şi orice măsură pe care o luăm acum, ea va funcţiona o lună, două, trei, dar costurile sau impactul s-ar putea să fie mult prea mare sau echilibrele pe care le-am câştigat în economie le vom pierde foarte uşor”, a declarat fostul premier, pentru sursa citată mai sus.

2 COMENTARII

  1. https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/iran-khamenei-trump-assassination-video-b1992273.html Liderul suprem al Iranului a lansat pe site-ul său oficial un videoclip animat care prezintă asasinarea fostului președinte american Donald Trump , un gest direct și provocator într-un moment al discuțiilor internaționale în curs despre programul nuclear iranian.

    Videoclipul, care a apărut miercuri seara pe site-ul liderului suprem Ali

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...