Florin Cîțu: Planul Național de Redresare și Reziliență va fi gata în câteva zile și va fi prezentat public

Planul Național de Redresare și Reziliență va fi gata în câteva zile și va fi prezentat public, a declarat premierul Florin Cîțu, și este o parte integrantă a bugetului pe 2021 axat pe investiți.

„Discuţiile în coaliţie continuă pe Planul Naţional de Rezilienţă. Cred că avansăm şi avem un plan foarte bun. Aşa cum am construit bugetul şi aici ne axăm pe investiţii. O să fie gata în câteva zile, cred, o formă finală, dar arată bine aşa cum e acum”, a spus Cîţu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi prezentat şi celor de la PSD, pentru a fi ulterior ratificat în Parlament, Cîţu a răspuns: „Nu. Îl vom prezenta românilor. Românii trebuie să ştie Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Îl vom prezenta public. Românii vor vedea planul, va fi aprobat în şedinţa de Guvern, o să fie transparent, deci nu trebuie doar social-democraţii… Este un program pentru toţi românii”.

Investițiile au crescut în 2020

Florin Cîțu a vorbit, pe Facebook, și despre faptul că anul trecut s-a reușit „imposibilul” și au fost crescute investițiile.

„Am reuşit imposibilul! În 2020 investiţiile nete în economie au crescut! Am spus din prima zi de mandat că o economie liberală, o economie care produce bunăstare pentru TOŢI românii, se bazează pe investiţii.  Anul trecut am arătat că e posibil să creşti investiţiile chiar dacă economia trece prin cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Investiţiile au fost cele care au permis plata salariilor crescute din sectorul bugetar la timp, plata pensiilor crescute la timp, plata şomajului tehnic pentru 1.4 milioane de români. Dar mai ales investiţiile au fost cele care au menţinut locurile de muncă şi, astfel, România a avut cea mai mare creştere economică din UE”, a scris, miercuri, pe Facebook, Florin Cîţu.

Premierul afirmă că „o economie liberală încurajează şi susţine investiţiile”.

„În 2021 accelerăm lucrurile, iar investiţiile susţinute de buget cresc cu peste 8 miliarde lei, la un nivel record din ultimii 30 de ani, de 62 miliarde lei. România, în sfârşit, merge în direcţia bună pentru toţi românii”, a mai afirmat premierul.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în 2020 investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 106.195,3 milioane lei, în creştere cu 0,1% faţă de 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole