Florin Cîțu, umilit la moțiunea de cenzură: cel mai mare număr de voturi împotrivă din istoria Parlamentului

Florin Cîțu a stabilit marți un record negativ, fiind primul-ministru demis cu cele mai multe voturi împotrivă, printr-o moțiune de cenzură, în istoria modernă parlamentară.

În total, șase din cele 41 de moțiuni de cenzură inițiate în România post-1989 au dus la dărâmarea unor guverne. În ordine cronologică, este vorba de cele conduse de Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu, Sorin Grindeanu, Viorica Dăncilă și Ludovic Orban.

În cazul moțiunii de cenzură de marți, împotriva guvernului Cîțu, PSD, USR şi AUR, au împreună 280 de parlamentari, cu mult peste numărul necesar de 234 de voturi.

În total, moțiunea împotriva lui Cîțu a strâns 281 de voturi, record absolut.

A doua poziție în clasamentul negativ al premierilor demiși îl ocupă Guvernul Orban, picat anul trecut cu 261 de voturi „pentru”.

A treia poziție o ocupă Guvernul Boc 2, pe 13 octombrie 2009, cu 254 voturi „pentru”.

Urmează Guvernul Grindeanu, pe 21 iunie 2017, cu 241 de voturi „pentru”, Guvernul Dăncilă, pe 10 octombrie 2019, cu 238 voturi „pentru” și de Guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu, pe 27 aprilie 2012, cu 235 voturi „pentru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...